Debat: Stråmand og ansvarsforskydelse


Debat: Stråmand og ansvarsforskydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Christensen, byrådskandidat Liberal Alliance, Violinen 12, 5500 Middelfart
Carsten Bundgaard
Middelfart. 

Lokaldebat: På Fyens.dk, den 10. november giver jobcenterchef Per Rasmussen udtryk for, at kritikken rettes mod hans medarbejdere, og at de blot følger loven. Det er noget af en stråmand, at kritikken udelukkende skulle gå på medarbejderne. Mon ikke Per Rasmussen skulle prøve med lidt helhedstænkning og se lidt indad? Det er trods alt hans ansvar som chef.

Jeg er enig i, at der skal gøres noget ved lovgivningen, men det udelukker altså ikke muligheden for selv at gøre noget. Det her handler om den oplevelse borgerne sidder tilbage med, og det er faktisk dem, som jobcentret er sat i verden for at servicere. Som ansvarlig chef for jobcentret kunne Per Rasmussen jo selv gå forrest og se på, organisering, arbejdstilrettelæggelse, kulturen og kommunikationen. Tænker, det er det, han får løn for, eller tager jeg fejl?

Når så oven i købet denne gruppe af borgere selv byder ind med forslag, synes jeg da, at man skal tage imod med kyshånd i stedet for at gøre hans eget personale til part i debatten, for det er faktisk ikke dem, der bliver bebrejdet. Jeg tænker faktisk, at de er underlagt ret stramme regler og et hierarki uden megen indflydelse på deres arbejdsområde.

Enhver privat virksomhed med problemer med kundeservice ville tage imod input fra kunderne og iværksætte undersøgelser af problemet. Se indad, og sig ikke at det er borgernes (kundernes) skyld. Alt andet er udtryk for amatøragtig ledelse og ansvarsfraskydelse.

I torsdags kunne jeg så endvidere under debatten på TV2 Fyn høre, at der er dokumentation for, at jobcentret opfordrer folk til at få anbragt deres børn, så de kan arbejde noget mere. Det har Per Rasmussen ellers tidligere benægtet her på Fyens.dk. Jeg håber så sandelig, at Per Rasmussen har en forklaring her på?

Debat: Stråmand og ansvarsforskydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce