Debat: Mangler unge virkelig et sted at mødes?


Debat: Mangler unge virkelig et sted at mødes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Billede
Middelfart. 

Af Bjørn E. Petersen, Teglgårdsparken 40A, Jonas Thomhav, Solvænget 22, Markus L. Jensen, Hessgade 4, Mads Hauerslev, Siøvænget 11, Victor K. Tørnæs, Birkevej 10, og Viktor S. Lindegaard, Kilden 6, Nørre Aaby og Middelfart.

Meget af arbejdet på Middelfart Gymnasium & HF i disse dage bliver brugt med fokus på konstruktiv journalistik og de unges udfordringer i lokalområdet. Et centralt punkt på manges dagsorden er en følelse af mangel på et samlingspunkt for unge her i Middelfart, men gør vi det? Hvert år bliver ungdomshuset Walker fyldt til Walker-festival, men hvorfor er der ikke nogen mennesker på Walker en normal lørdag?

Ungdomshuset er et kommunalt tilbud, og stedet er for alle der har afsluttet 9. klasse eller er fyldt 16 år. Walker bliver hovedsageligt drevet af frivillige unge med hjælp fra Middelfart-ungdomsskole.

Til ganske normal "lørdagsfest" er der blot 15, der har trykket deltager til online-begivenheden, der var oprettet på Facebook til formålet, og selvom stedet er pyntet festligt op, er væggene mere fyldte med kunst, end det ukurante møblement er med mennesker. Folk på ungdomshuset er venlige, men kender som regel centrale personer fra Walkers inderkreds. Walker er for alle, men alligevel ikke?

Der er flere faktorer, der måske kan forklare den manglende mængde af gæster på Walker: Det ligger for langt væk fra centrum til, at man har lyst til at gå derud, og kombineret med den tilsyneladende mangel på offentlig transport i Middelfart i de senere timer af døgnet, gør det det logistisk meget besværligt for nogen overhovedet at komme til og fra Walker. Men måske er det bare et spørgsmål om at tage sig sammen? Der er flere personer, der har mulighed for at komme til og fra Ungdomshuset, end der er personer, der gør det. Hvis vi, de unge, satte os op på jernhesten og fulgtes derud, ville der sikkert ikke være lige så langt. Måske ville vi endda finde ud af, at Walker er noget, der er værd at cykle for.

Stedet er med sine store rum, bordfodboldborde og andre faciliteter et yderst konkurrencedygtigt alternativ til hjemme-fester. Noget tyder altså på, at det Walker mangler, er omtale, men hvem har ansvaret for det? Skal de aktive på Walker sørge for at invitere flere til de mindre begivenheder på Ungdomshuset, eller mangler stedet måske noget finansiering fra kommunen? Er det de unge selv, der skal få de firkantede øjne løsnet fra de sociale medier, og komme ud i den virkelige verden og være sammen på tværs, eller er selve ideen om et ungdomshus og opholdssted i virkeligheden forældet?

Huset er til for de unge, og de unge har enorm indflydelse på, hvad der foregår i og omkring Walker. Walker lever stadig hvis de unge vil det, og det er svaret på de unges udfordringer ved at finde et mødested, som har gemt sig foran næsen på os hele tiden.

Debat: Mangler unge virkelig et sted at mødes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce