Debat: Genstart sygedagpengesystemet


Debat: Genstart sygedagpengesystemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Line Høst Seiding byrådskandidat for Alternativet, Assensvej 75, Middelfart
Michael Nørgaard
Middelfart. 

Lokaldebat: Det står vist lysende klart for alle, der følger med i dagspressen, at skal vi aktivt hjælpe vores syge borgere i Middelfart Kommune, så kræver det, at vi tilser det "syge" system og sætter en virksom behandling i gang.

Der er delte meninger om, hvor skylden skal placeres for, at flere syge borgere er kommet i klemme i et ubarmhjertigt system, der beskyldes for at gøre den syge sygere.

Jeg mener helt klart, at lovkravene fra regeringens side er alt for stramme og kontraproduktive. Uden tvivl. De udspringer af mistillid og mistænkeliggørelse af borgeren.

Som jeg ser det, så er det netop derfor den enkelte kommunes ansvar, som aktiv modgift, at forvalte med tillid, nænsomhed og empati.

Og det er muligt inden for lovens rammer. Det ser vi, hvis vi kigger på Kalundborg og Norddjurs kommune.

Her lyttes der til borgeren. Her lader man fagpersoners udtalelser veje tungt. Her forvalter man med tillid. Her jobprøver man ikke livet ud af sine borgere.

Og så viser det sig sørme, at der også spares penge ved at afklare kronisk syge mennesker uden arbejdsevne hurtigere til en førtidspension. Der ligger altså ikke kun en "besparelse" i det menneskelige regnskab; ved at agere anstændigt, ved at se mennesket foran sig, tage dennes familie med i overvejelserne.

Nej, der kan også spares i kroner/ører, for alle de dyre krumspring, der gøres, for at holde den syge i ressource-hamsterhjulet falder bort.

I Alternativet vi vil derfor arbejde for at få genstartet et system, der baseres på tillid og borgerinddragelse - et rent win-win for kommune og borgere.

Debat: Genstart sygedagpengesystemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce