De vil Fyn rundt på 14 dage - på tømmerflåde


De vil Fyn rundt på 14 dage - på tømmerflåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: Efter den oprindelige plan ville tre drenge fra Sønderjylland de kommende 14 dage sejle rundt om Fyn om bord på en tømmerflåde.

En kombination af godt vejr og en bedre sejlende flåde end forventet, betyder at det sikkert går hurtigere.

Tidsplanen var lagt, så tømmerflåden skulle ankommet til Middelfart i aftes, men en usædvanlig god medvind op gennem Lillebælt betød, at de kom et døgn forud for planen. Det gav de unge mennesker mod på at starte tidligt søndag morgen for at nå Bogense i stedet.

Helt problemfri blev sej-ladsen i går ikke.

- Under den nye Lillebæltsbro knækkede bommen, men vi fik den nødrepareret, så vi kunne komme videre, fortæller 18-årige Bjarke Asmussen, der er en af de tre om bord.

Det er ham og hans 16-årige lillebror Sune, der sammen med den jævnaldrende kammerat, Poul Gade Christensen, har fået ideen til den særprægede sejlads. Drengene er fra Haderslev, men startede sejladsen fra Årø.

Dieselmotor

- Vi havde afsat 14 dage til turen, men som det ser ud nu, kommer det til at gå hurtigere. Vi kan selvfølgelig også løbe ind i dårligt vejr, så vi må søge land, siger Bjarke Asmussen.

- Bliver det fuldstændig vindstille har drengene en 12 hk dieselmotor med. Den har tidligere skubbet pramme i Aalborg, så den er perfekt til tømmerflåden, tilføjer han.

Det er ikke nyt for drengene at sejle med tømmerflåde. De har bygget adskillige, siden de var små, og sidste år gjorde de turen rundt om Als.

- De tog os fem en halv dag at nå rundt sidste år, så nu vil vi tage udfordringen op og nå rundt om Fyn, siger Bjarke Asmussen.

Til det formål har de bygget en ny flåde af telefonpæle båret oppe af 25 plastictønder. Der er kommer kahyt på og otte meter høje master til at føre skråsejl og vikingesejl.

Bliver turen vellykket hele vejen rundt, er det ikke utænkeligt, at sjællænderne får fornøjelsen af tømmerflåden næste sommer.

De vil Fyn rundt på 14 dage - på tømmerflåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce