For første gang i næsten 32 år var Steen Dahlstrøm (S) ikke borgmester, da han trådte ind i byrådssalen i Middelfar. Efter sit exit er han nu almindeligt medlem, og det er i den rolle, han gerne vil genvælges.

Middelfart: Steen Dahlstrøm (S) lignede sig selv, da han mandag eftermiddag for første gang i næsten 32 år trådte ind i byrådssalen i Middelfart som menigt medlem. Han ankom som det sidste medlem og undlod ved den lejlighed at tage raden rundt for at give hånd til de øvrige 24.

Turbulent tid

Fredag 25. august meddelte Steen Dahlstrøm, at han efter blandt andet længere tids ekstraordinært arbejdspres holdt pause som borgmester. Han tilkendegav, at pausen ville vare nogle uger.'Fredag 1. september sprang bomben om, at han stoppede som borgmester. Årsagen var stress. - Jeg må konstatere, at jeg er så påvirket, at det vil tage nogle måneder, inden jeg er fuldstændig på toppen igen, lød det i den udsendte pressemeddelelse.

Torsdag 14. september lagde Socialdemokraterne sig fast på kandidatlisten. Steen Dahlstrøms navn stod der ikke. Fra alle sider blev det tolket som et definitivt farvel til lokalpolitik.

Onsdag 20. september meddelte Steen Dahlstrøm, at han alligevel genopstiller. Som almindelig kandidat. Borgmester vil han ikke være igen.

Mandag 9. oktober vendte han tilbage til byrådsarbejdet.

Skiltet med hans navn stod på de meniges rækker, mens hans afløser Johannes Lundsfryd styrede mødet.

Der blev ikke gjort noget stort nummer ud af, at 66-årige Steen Dahlstrøm var tilbage. Eneste punkt på dagsordenen var vedtagelsen af budgettet. Fundamentet til dets vedtagelse blev i høj grad grundlagt, mens Steen Dahlstrøm sad for bordenden. På den måde var der en vis glædelig symbolik i, bemærkede Paw Nielsen E), at den tidligere borgmester igen var til stede i salen netop, som budgettet endeligt og i enstemmenighed faldt på plads.

En anden rolle

Steen Dahlstrøm ønsker at blive valgt til en ny periode i byrådet med den intention at indtage en mere tilbagetrukken rolle. Tiden som borgmester er et afsluttet kapitel, og det kapitel, han tog hul på mandag, handler om at mærke efter, hvordan han har det og ikke forsøge at gabe over mere, end hvad godt er. I begyndelsen er intentionen at holde sig på en arbejdsuge på seks-otte timer.

- Det er jeg tryg ved. Jeg har fået det bedre, og energien er på vej tilbage. Det forløb, jeg har været igennem, har gjort godt, siger han med relation til den behandling for stress, han har været i.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Genlæs portræt af Lundsfryd: - Jeg kan godt synge for på en sømandsvise

Genlæs portræt af Lundsfryd: - Jeg kan godt synge for på en sømandsvise

Sygemeldt, men klar til valget: Comeback til Dahlstrøm overrasker byrådskolleger

Sygemeldt, men klar til valget: Comeback til Dahlstrøm overrasker byrådskolleger

Lokalredaktør: Dahlstrøms comeback skaber forvirring

Lokalredaktør: Dahlstrøms comeback skaber forvirring