Middelfart Kommune går for vidt med ny regel om ingen dyr i dagplejen, mener Helle Lykke Larsen, der er privat dagplejer. Kommunen afviser

Per 1. marts har Middelfart Kommune indført nye regler om, at børnene i dagpleje ikke må være i kontakt med dyr - og det har skabt stor debat blandt forældre såvel som dagplejere i kommunen.

En af dem, der har blandet sig i debatten, er Helle Lykke Larsen, der ud over at være mor til tre, nu også snart åbner en privat dagpleje i Middelfart - og det er et bevidst fravalg af jobbet i kommunalt regi:

- I bund og grund er det på grund af alle de regler, der er, når det er i kommunalt regi. Jeg er ikke altid enig i kommunens holdninger, og lige netop på det her punkt er jeg lodret uenig med dem, siger hun.

Ifølge Mette Riis, der er leder af dagplejen i Middelfart Kommune, er der dog en helt konkret årsag til, at kommunen nu dikterer et påbud mod kontakt til dyr hos de kommunale dagplejere:

- Vi har haft forældre, hvis børn vi har haft meget vanskeligt ved at finde en dagplejeplads til, fordi de ikke ønskede, at barnet skulle komme i berøring med et dyr, siger hun - og derfor har MED-udvalget beslutte at indføre nye regler.

Men hvis det er sandt, at kommunen oplever et stigende behov for dyrefri dagpleje, så er det, fordi folk er blevet for overbeskyttende og gerne vil pakke deres børn ind i vat, mener Helle Lykke Larsen.

Hun er enig i, at der skal være krav til hygiejne og andre grundlæggende ting, så man sikrer sig, at børnene kommer et sted, hvor forholdene er i orden. Men hun mener også, at kommunen går over stregen med regler som denne.

- Hvis man gerne vil have, at det skal være sterilt og helt rent, skal man bruge en institution. Hos dagplejen skal der være plads til forskelle, siger hun.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Odenseredaktionen, hvor jeg skriver om stort og småt i byen og kommunen.

Mere om emnet

Se alle
1
Nye regler i dagplejen kan koste børn

Nye regler i dagplejen kan koste børn