Dagli'Biblioteket er navnet på ny byttecentral, som Dagli'Brugsen lægger plads til.

Asperup: Det er gratis at tage en bog, og der er flere hundrede at vælge imellem i den nye byttecentral, som en gruppe frivillige i Båring-Asperup står bag. Bogreolen er placeret i foyeren hos Daglig'Brugsen i Asperup og har fået navnet Daglig'Biblioteket.

- Navnet lå jo lige for, siger Ebba Tornøe, der fik idéen til byttecentralen, da hun sammen med sin mand i sommer besøgte Hammerfest i Norge. I indgangspartiet til det lokale museum stod en lignende reol, hvor folk kunne tage en bog med sig, hvis de manglede noget skønlitterært læsestof.

- Jeg læser selv mange bøger og synes, idéen er knippelgod, fortæller brugsuddeler Lene Haugsted, der selv har bidraget med tre kasser bøger fra sin egen bogreol derhjemme.

- Nu har jeg jo læst dem, så kan andre lige så godt få glæde af dem, forklarer hun.

Det er også hos hende i brugsen, at folk skal aflevere deres brugte bøger, hvis de vil forære nogle til Daglig'Biblioteket.

Champagne og chips

Ebba Tornøe har påtaget sig rollen som chefbibliotekar og sørger for, at der bliver fyldt op med nye bøger, ligesom hun skifter de titler ud, som står for længe uden at blive taget.

- Vi er utrolig glade for at få lov at være i brugsen, det betyder jo, at folk har adgang til bøgerne i brugsens lange åbningstid hver dag hele ugen, siger Ebba Tornøe og lover, at der vil være skønlitteratur til både voksne og børn.

Dagli'Biblioteket blev indviet ved en lille sammenkomst tirsdag eftermiddag, hvor brugsens kunder blev budt på champagne og chips skænket af Dagli'Brugsen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.