Dagens helt ved Vejlby Fed


Dagens helt ved Vejlby Fed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KULDEGYS: Hyggelig tur med hunden blev til dramatisk redningsaktion
VEJLBY FED: Normalt er der stille og fredeligt ved Vejlby Fed, og derfor nyder Erik og Maren Sørensen også en del af deres efterlønstid i et sommerhus tæt ved stranden.

Men i går blev det alt andet end en stille dag, da en lille gummibåd pludselig drev til havs med to små skrækslagne piger om bord.

- Vi var helt tilfældigt ude at gå med hunden ved stranden, da vi så, at børnene var ved at drive ud i gummibåden, fortæller Maren Sørensen.

Børnenes far prøvede at svømme ud efter dem, men måtte opgive, da kræfterne slap op.

- Jeg smed med det samme tøjet, for jeg kunne se, at de drev længere og længere væk fra kysten, siger Erik Sørensen.

Inden han nåede gummibåden med de to hollandske piger på syv og 10 år, var den ældste af dem hoppet i vandet i et forsøg på at nå land.

- Jeg fik hende smidt op i båden igen og skubbede den foran mig, mens jeg svømmede mod land, fortæller han.

Gummibåden var drevet adskillige hundrede meter fra land på grund af den kraftige fralandsvind.

- Omkring den bøje, du kan se længst ude, forklarer Erik Sørensen og peger ud mod en bøje, der er så langt væk, at man dårligt kan skeldne den med det blotte øje.

På land fulgte barnebarnet Pauline Holmen bedstefaderens dåd sammen med Maren Sørensen. Hun indrømmer, at hun da var noget nervøs, men trøstede sig med, at Erik Sørensen er vinterbader og også har taget livredderprøven.

Selv var han ikke et øjeblik i tvivl om, at det ville lykkedes ham at nå i land med de to skrækslagne piger, hvis mor siden takkede ham for dåden.

- Nej, jeg kom heller ikke til at fryse, siger Erik Sørensen, der godt vil benytte lejligheden til at advare om, at det flade vand ved kysten godt kan give en falsk tryghed.

- Lige efter badebroen ender, bliver det faktisk hurtigt dybt, siger han.

Men det var ikke kun de to piger, der havde behov for hjælp på stranden. Faderen, der i et desperat forsøg på at komme sine dødtre til hjælp måtte opgive på halvvejen, var stærkt forkommet.

- Vi troede først, det var en mand, der var ude at bade med tøj på, men blev hurtigt klar over, at der var noget mere alvorligt på færde, siger Anders Rasmussen.

Han og familien var et sidste smut på stranden, inden de skulle hjem til Grindsted med campingvognen.

- Manden gav simpelt hen op, da vi fik fat i ham og slæbt ham i land. Han havde vist slugt en masse vand, tilføjer han.

På land fik de tililende campister trukket tøjet af den forkomne far og pakket ham ind i tæpper, inden ambulance og ambulancelæge kom til hjælp.

Efter en kort behandling i ambulancen blev han kørt til videre behandling på Middelfart Sygehus.

Dagens helt ved Vejlby Fed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce