Middelfarts havne mangler 500 overnatninger i forhold til sidste år, der heller ikke var nogen rekordsæson.

Middelfart: Det dårlige sommervejr har ikke kun lagt en dæmper på danskerne gode humør, det har også bremset trafikken i Middelfarts tre kommunale havne, der ved udgangen af juli manglede 500 overnatninger i forhold til sidste år. 6239 gæsteovernatninger kunne havnefoged Kaare Bak notere sig i Middelfart Marina, Gl. Havn og Kongebro Havn ved udgangen af juli. Sidste år var tallet 6704.

Der er dermed heller ingen udsigt til, at man i 2017 når rekorden i 2014 på 10.220 gæsteovernatninger for hele året.

- Men jeg har da en forhåbning om, at vejret i august bliver så godt, at vi indhenter noget af det tabte og nærmer os sidste års totale nivau på knap 10.000 overnatninger, siger Kaare Bak.

Han fortæller, at det især er danskerne, som lader sejlbåden blive i hjemme og vælger andre ferieformer, når kulde, blæst og regn dominerer.

- Tyskerne, som vi har mange af, kommer ofte i lejede både, og det har de planlagt længe før, de kender vejrudsigten, så de kommer under alle omstændigheder og sejler heller ikke hjem midt i det hele. Danskerne holder sig hjemme eller vender hurtigt stævnen hjemad, hvis der ikke er nogle sammenhængende perioder med godt vejr. Og det har været sommerens store problem, vi har vel ikke haft bare tre dage i rap med godt vejr, siger Kaare Bak.

Mindst fald i marinaen

Middelfart Marina har oplevet det mindste fald med 4790 gæsteovernatninger sidste år og 4615 fra januar til august i år.

Det har havnefogeden flere forklaringer på.

Kongebro Havn og Gl. Havn tiltrækker flest danskere og mest det grå segment, der tager hjem, når vejret bliver træls. Marinaen derimod har besøg af flere tyskere og yngre folk, som benytter det dårlige vejr til at gå i havn og få vasket tøj og reparere de småting på båden, der måtte være behov for, forklarer Kaare Bak.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.