- Jeg holder ikke med nogen og troede, vi kunne rense luften på et allerede planlagt møde den 9. april med landsformanden, siger Torben Nielsen, der først den 9. april afslører, om han fortsætter som formand for DF-Middelfart.

Middelfart: Formanden for Dansk Folkeparti i Middelfart, Torben Nielsen, lægger ikke skjul på, at han blev rystet, da han onsdag middag modtog en mail fra Anni Tyrrestrup, hvor hun meddelte ham sin beslutning om at forlade partiet for at blive løsgænger i Middelfart Byråd.

Allerede nogle dage forinden havde han indkaldt bestyrelsen til et møde med partiets landssekretær Poul Lindholm i bestræbelserne på at få bilagt personstridighederne mellem partiets gamle og nye medlemmer.

- Jeg holder ikke med nogen og troede, vi skulle rense luften den 9. april med hjælp fra Poul Lindholm, derfor er jeg ikke kun rystet. Jeg er også skuffet over, at Anni ikke går til mig først, men i mailen fortæller, at hun allerede har meddelt Poul Lindholm sit farvel til partiet, siger Torben Nielsen.

Formanden erkender, at Dansk Folkeparti med Anni Tyrrestrups beslutning om at gå enegang står stærkt svækket i Middelfart Byråd.

- Vi mister en erfaren og fantastisk dygtig politiker, det kan jeg selvfølgelig kun være ked af som partiformand, siger Torben Nielsen.

Udrensning?

Er det korrekt, når det mangeårige partimedlem og tidligere byrådsmedlem Anton Pedersen fortæller, at Daugaard-fløjen vil have renset ud i partiet?

- Vi har tidligere manglet hænder i partiet, dem har vi mange af det sidste år, de bringer ny energi og har bidraget med mange aktiviteter. Det kan godt slå gnister, og jeg vil ikke afvise, at Steffen Daugaard har temperament, men det er ikke nødvendigvis det samme som et ønske om udrensning, siger Torben Nielsen.

Hvorvidt, han fortsætter som partiformand efter den aktuelle sag, ønsker han ikke at oplyse.

- Jeg har truffet min beslutning, men meddeler den først på mødet den 9. april, siger Torben Nielsen, der afviser, at han har svigtet som formand.

- Jeg har godt været klar over de personlige uoverensstemmelser mellem gamle og nye i partiet siden sidste sommer. Men det meste er foregået bag min ryg og været meget ukonkret, når jeg har forsøgt at få renset luften på de møder, jeg har indkaldt til. Det skulle der laves om på den 9. april, hvor det konkrete udgangspunkt var Anni Tyrrestrups referat fra generalforsamlingen den 21. marts og den nyvalgte næstformand Kirstine Daugaards (Steffen Daugaards hustru, red.) referat fra konstitueringsmødet den 23. marts, siger Torben Nielsen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
Kommentar: Den reelle løsgænger er Dansk Folkeparti

Kommentar: Den reelle løsgænger er Dansk Folkeparti

4
DF-ballade: Steffen Daugaard føler sig udsat for upassende angreb

DF-ballade: Steffen Daugaard føler sig udsat for upassende angreb

2
Efter DF-exit: Tyrrestrup fortsætter som viceborgmester

Efter DF-exit: Tyrrestrup fortsætter som viceborgmester