Familien fra Nørre Aaby, der er cyklet ud i verden, har været på farten i snart tre uger. De er nået til Slesvig i Nordtyskland.

Slesvig: Efter knap tre uger på fynske, sønderjyske og nordtyske cykelruter gennem småbyer og skiftende landskaber med en gennemsnitshastighed på omkring 10 kilometer i timen er vi nået til Slesvig. Vi har tilbagelagt omkring 230 kilometer på i alt 10 cykeldage. Men selvom vi endnu er et stykke fra målet om at køre 300 kilometer, så er vi godt på vej.

Turen her til Slesvig har givet os mange erfaringer - og den har ikke været uden sved og tårer. Især første etape fra Nørre Aaby til Nellemose i Hårby viste sig at være en større udfordring end først antaget.

Om cykelfamilien fra Nørre Aaby

Nørre Aaby-familien - Lene Nielsdatter, 41, Ronald Jørnsøn, 40, Sebastian Ronaldsøn, otte, og Norah Ronalddatter, 10 - forlod fredag den 31. marts Birkevej i Nørre Aaby med kurs mod Europa. Der er ikke planlagt nogen ruten, men familien forventer at tilbagelægge gennemsnitligt cirka 50 kilometer hver dag.Ronald Jørnsøn cykler på en 20 år gammel citybike, mens Lene Nielsdatters cykel har 13 år på bagen. Børnenes cykler er også brugte - erhvervet i Den Blå Avis og siden renoveret.Oppakningen omfatter over 100 kilo med blandt andet to telte, et trangia kogesæt og et solcelleanlæg placeret ovenpå den ene af de to cykeltrailere.Familien har trænet lidt i det lokale motionscenter, men regner ellers med at træne sig op undervejs og ikke cykle længere, end børnene magter det.Turen går over Sydfyn, videre til Als og Tyskland og formentlig ned langs Atlanterhavet, videre til Marokko og senere mod Tyrkiet og videre mod øst.Drømmen er at nå hele verden rundt, men der er hverken planlagt fast rute eller tidsplan. For som forældrene forklarer: - Vi gør, som vi har lyst til.

Ikke let at pakke let

Vi fik en flyvende start på første etape, da vi blev sendt afsted med flag, kram og begejstrede tilråb ved Nørre Aaby skole. Blot få kilometer derfra meldte de første stigninger sig og den snigende tanke, at vi måske ikke havde fået pakket let nok.

Hurtigt kørte vi fra den trafikerede landevej ud på den smukke rute igennem de små byer og landlige områder langs kysten. En beslutning der gjorde etapen omkring 20 kilometer længere.

Dag to startede ud i samme gode ånd, men de resterende 34 kilometer viste sig at blive en sand prøvelse.

- Mand, der er langt til Marokko, tænkte både Ronald og jeg, når han ventede på toppen af endnu en bakke, som jeg gav op overfor og trak det tunge læs op af.

Det er ikke let at pakke let, når man skal pakke til et nyt liv. Det blev meget lettere at sortere i oppakningen efter de første to dage på hjul. Og så måtte vi sande, at vi mentalt er bedre forberedt på dette eventyr, end vi er fysisk.

Det var nemlig stædighed og viljestyrke, der fik os alle fire i mål, selvom lårene syrede, og tårene trillede bare ved synet af endnu én af de sydfynske alpetoppe.

Da vi havde valgt at tage afsted uden prøvetur og masser af træning, var vi klar over, at starten ville blive hård. Men som bekendt gør dét, der ikke slår en ihjel, én stærkere. I livet som cykelturist i lavt gear betyder det, at vi kan mærke lårene blive stærkere tur for tur.

Den uberegnelige følgesvend

En anden udfordrende faktor er vores uberegnelige følgesvend, vejret. Det er unægtelig sjovere at cykle og leve i telt, når solen skinner, og man kan ligge blandt anemonerne i en sønderjysk skovbund og se film på den medbragte computer, end når det regner, og nattetemperaturerne nærmer sig frysepunktet.

Men der er også noget hyggeligt i at ligge tæt sammen i et af vores to tremandstelte og læse eller spille Uno, mens regnen trommer mod teltdugen på en campingplads lidt uden for Flensburg.

På turen fra Flensburg til Slesvig sendte vores følgesvend ikke kun regn mod os, men også hagl og vind, der gik både med og mod os. Det er svært at holde humøret oppe hver meter sådan en dag, men når dagen er omme, og vi ligger lune i soveposerne, så kan vi konstatere, at vi har grinet, hygget og snakket mere sammen de sidste knap tre uger.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Cykler ud i verden: Nørre Aaby-familie søger lykke i lavt gear

Cykler ud i verden: Nørre Aaby-familie søger lykke i lavt gear

Cyklende familie: Børnene får engelsk til frokost og tabeller til aftensmad

Cyklende familie: Børnene får engelsk til frokost og tabeller til aftensmad

Cykler ud i verden: Nørre Aaby-familie søger lykke i lavt gear

Cykler ud i verden: Nørre Aaby-familie søger lykke i lavt gear