Cykelløb på verdenskortet


Cykelløb på verdenskortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-timers løb internationalt anerkendt

MIDDELFART: Med op mod 250 deltagere forventer arrangørerne af Danmarks eneste 24 timers landevejsløb i cykling - Melfar 24 hour Cycling Challenge - endnu en gang et pænt rykind, når løbet skydes i gang lørdag den 7. juni ved Lillebæltshallen.

I øjeblikket er der 176 navne på startlisten, der naturligt nok indeholder langt flest danske af slagsen. Men der kan meget vel komme et voksende antal udlændinge på listen, for løbet er blevet internationalt anerkendt ved at komme med på den verdensomspændende organisation Ultra Marathon Cycling Association (UMCA) - en organisation af langdistance- cykelløb verden over. 24 timers løbet er dermed blevet en del af The Ultramarathon World Cup og European Cup, som for World Cuppens vedkommende omfatter 15 langdistance-motionscykelløb på tre forskellige kontinenter. Dermed er Danmark og Middelfart for alvor sat på verdenskortet i internationale motionscykelkredse.

Udenlandsk interesse

- Allerede sidste år oplevede vi en stor interesse fra flere professionelle cykelryttere, som deltog i løbet for sportens og for træningens skyld, siger Leo Jensen fra cykelklubben Baghjulet.

Det er den lokale cykelklub, der arrangerer løbet, og Leo Jensen skal såmænd selv i sadlen i årets udgave.

Ny dagsrute

Løbet køres med en dagsrute på 58,2 kilometer ad forholdsvis store veje via Middelfart - Båring - Brenderup - Harndrup - Grønnemose - Ejby - Udby og tilbage til Middelfart. Altså gennem det meste af Middelfart Kommune. Den gennemkøres så mange gange, det nu lader sig gøre, inden mørket falder på.

Herefter søger rytterne ind på natruten, der er 16 kilometer lang og går mellem Middelfart og Strib.

Sidste år blev der sat distance-rekord med 732,5 kilometer af David Broo fra Norge og Allan Carlsen fra Danmark.

Cykelløb på verdenskortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce