Crossfit, svømning og fitness: Flere seniorer dyrker motion

Heidi Hesselberg Lauritzen der er Ph.d. Stipendiat ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd fortæller, at den ældre generation er blevet mere aktive gennem de seneste 20 år. PR-foto

Crossfit, svømning og fitness: Flere seniorer dyrker motion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over tid er flere og flere seniorer begyndt at dyrke motion for at holde sig sunde og raske.

I takt med, at den ældste del af befolkningen bliver ældre og ældre, begynder flere af dem også at dyrke motion, så de kan holde sig sunde og raske.

Ud fra undersøgelser på baggrund af ældredatabasen kan man se, at der er en lidt større andel kvinder, end mænd der er aktive. Derudover kan man også se, at den ældre generation er blevet mere aktive gennem de seneste 20 år, hvis man spørger Heidi Hesselberg Lauritzen, der er Ph.d. Stipendiat ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

- Vi følger den samme gruppe af ældre i alderen fra 52 til 97 år hvert femte år. Men vi kan også gå ind og se forskellen på, hvor aktive en gruppe 67-årige er i dag i forhold til, hvor aktive de 67-årige var i for eksempel 1997. Og der kan vi se, at det er en lidt større andel i dag, der er fysisk aktive, end det var dengang, fortæller Heidi Hesselberg Lauritzen.

Derudover viser det sig også, at de ældre har en bedre fysisk funktionsevne i en højere alder, end de tidligere har haft.

En sund alderdom

Ifølge Heidi Hesselberg Lauritzen er der dog ingen tvivl om, at det øgede fokus på sundhed er med til, at de ældre holder sig sunde og raske.

- Der er øget fokus på en sund alderdom i det hele taget. Man har meget fokus på, at man skal tage ansvar for sit eget liv og helbred. Man skal gøre en aktiv indsats for at holde sig i gang. Det er noget, der tidligere i højere grad har kendetegnet de yngre generationer, men nu bliver det forventet for alle aldersgrupper, siger hun og tilføjer:

- Vi ser ikke kun de ældre til gymnastik længere. De er også at finde til crossfit, i fitnesscenteret og i svømmehallerne. De ældre er generelt meget mere aktive i dag, og så er de også blevet en større del af forenings- og fritidslivet, end de var tidligere.

Crossfit, svømning og fitness: Flere seniorer dyrker motion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce