Container til papir til alle


Container til papir til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Batterier kan afleveres til skraldemanden. Til gengæld lukkes Gelsted Genbrugscenter

Indsamlingen af papir, pap, glas, flasker, dåser og batterier skal ændres over hele kommunen.

Om et års tid står der en grøn 190 liters plasts pand ved alle husstande. Den er beregnet til papir og bliver tømt en gang om måneden.

Desuden udleveres der klare sække til pap, glas og metal. Og brugte batterier tager skraldemanden med, hvis de ligger oven på skraldespanden i en klar plasticpose.

Det er hovedtrækkene i den indsamlingsordning for genanvendligt og farligt affald, som politikerne i Miljø- og Forsyningsudvalget netop har godkendt.

Beslutningen indebærer også, at Gelsted Genbrugscenter lukkes.

I mange år har centret fungeret som aktiveringsprojekt, hvor kontanthjælpsmodtagere har indsamlet og sorteret den samme type affald fra den gamle Ejby Kommune.

Med dagens arbejdsmarked er det ikke muligt at videreføre centret.

For dyrt

- Socialforvaltningen har sagt, at man ikke længere vil bruge genbrugscentretsom aktiveringsprojekt. De kontanthjælpsmodtagere, der er i dag, har andre problemer og kræver mere støtte end tidligere. Og det er for dyrt at drive centret, hvis der skal betales normal timeløn, siger Ove Andersen (S), formand for Miljø- og Forsyningsudvalget.

Planen er at lukke genbrugscentret fra årsskiftet - inklusiv genbrugsbutikken.

Derimod skal borgerne ikke forvente, at der bliver afhentet papir på adressen før sommeren 2009.

- Det er simpelthen et logistisk problem. Vi skal have købt containerne og have dem ud til alle hussstande. Vi har sagt, at ordningen ikke skal sættes i gang, før alt er på plads. Vi vil ikke have noget, der ikke virker, siger Ove Andersen.

Mens papircontaineren bliver tømt en gang om måneden, når ordningen bliver en realitet, vil der blive afhentet glas, flasker, metal og dåser hver anden måned.

Container til papir til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce