Bypark på vej: - Endelig sker der noget i Ejby

Den kommende amfiscene er foreløbig den eneste del af Ejby Bypark, som man kan fornemme. 90 procent af det grove arbejde skulle dog være færdig omkring nytår og legeredskaberne leveres i maj. Foto: Peter Leth-Larsen

Bypark på vej: - Endelig sker der noget i Ejby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere, embedsfolk og borgere har sammen skabt det, der til sommer står færdig som Ejby Bypark. Lokaludvalgsformand glæder sig over samarbejdet, men advarer mod en forventning om, at borgerne skal engagere sig endnu mere i lokale projekter i fremtiden.

Ejby: Indtil videre kan man først og fremmest se store jordbunker og måske lige ane konturerne af et amfiteater på grunden bag Super Brugsen, men der går ikke mange måneder, før borgerne i Ejby har fået et nyt samlingsted midt i byen.

Der kommer en sø. Der kommer forskellige legeområder med en tarzanbane, en kæmpegynge og en svævebane. Der bliver rig mulighed for at slå sig ned og kigge på børnene, mens pølserne bliver grillet. Og alt det er vel at mærke kun første etape i en større byfornyelse, der skal skabe nyt liv i en by, der i dag er præget af tomme butiksvinduer og forfaldne bygninger.

Projektet er af flere politikere blevet fremhævet som et eksempel på noget af det, som man gerne vil have meget mere af i de kommende år, hvor politikerne skal tættere på borgerne og hvor borgerne skal involvere sig mere end i dag.

Det er langt hen af vejen en god idé, mener lokaludvalgsformand Mogens Duus, der selv har siddet med i styregruppen sammen med embedsfolk og politikere fra Middelfart Kommune.

Han advarer dog samtidigt mod en forestilling om, at borgerne står i kø for at løfte opgaver, som bør være kommunens ansvar.

- Resultatet af arbejdet er godt. Punktum! Men det har godt nok været en langsommelig proces. Vi har vel holdt mellem 15 og 20 møder og har ventet lang tid, før arbejdet blev sat igang, siger Mogens Duus, der mener, at kommunen ofte stiller større krav til engagementet hos borgerne i oplandet, end man gør i forhold til borgerne i Middelfart:

- Det er ikke fordi, at der ikke må ske noget i Middelfart by. Selvfølgelig må der det. Men vi er mange, der føler, at politikerne rykker langt hurtigere, når det gælder Middelfart end her i oplandet. Der er rigtigt meget, som man overlader til ildsjæle, men vi har altså også et arbejde, vi skal passe.

Vi er mange, der føler, at politikerne rykker langt hurtigere, når det gælder Middelfart end her i oplandet. Der er rigtigt meget, som man overlader til ildsjæle, men vi har altså også et arbejde, vi skal passe.
Mogens Duus, formand for Ejby Lokaludvalg
Lokaludvalgsformand Mogens Duus har været en af de centrale figurer bag etableringen af Ejby Bypark. Han mener dog generelt, at kommunen har for høje forventninger til lokale ildsjæle. Foto: Peter Leth-Larsen
Lokaludvalgsformand Mogens Duus har været en af de centrale figurer bag etableringen af Ejby Bypark. Han mener dog generelt, at kommunen har for høje forventninger til lokale ildsjæle. Foto: Peter Leth-Larsen

- Der sker faktisk noget i Ejby

Mogens Duus' løftede pegefinger til trods glæder han sig over kommunens opbakning i forbindelse med byfornyelsen i Ejby, der er finansieret af to millioner kroner fra staten og fire millioner kroner fra Middelfart Kommune.

Derudover har kommunen fået et ekstra tilskud fra staten på 1,4 millioner kroner, som skal bruges til renoveringer eller nedrivninger af nogle af de slidte bygninger i midtbyen.

Tidligere er tre bygninger blevet revet ned og snart vil nabobygningen til bageren formentligt også blive revet ned, efter at kommunen har købt den for 220.000 kroner.

Det fortæller arkitekt Kristian Kipp fra Middelfart Kommune.

- Der er mange, der gerne har villet have den revet ned, fordi den er så slidt, siger Kristian Kipp, der også har siddet med i styregruppen og anerkender, at processen har taget lang tid:

- Vi har gjort meget ud af at lytte til borgerne og når man skal høre mange, tager det bare længere tid.

Både Kristian Kipp og Mogens Duus har en forhåbning om, at byfornyelsen vil bidrage til en anden opfattelse af Ejby.

- Vi har hverken stillet borgerne eller politikerne i udsigt, at vi kan komme helt i mål med byfornyelsen, men vi håber, at forandringerne bliver et fysisk og mentalt vendepunkt, som også vil give nogle private modet til at investere i Ejby, siger Kristian Kipp.

- Det er jo noget, som vi kan bruge til at sige, at der nu endeligt sker noget her i Ejby, siger Mogens Duus.

Bypark på vej: - Endelig sker der noget i Ejby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce