Teknisk Udvalg godkendte 6. februar planerne for nedrivning af ejendommen på Middelfart 76 i Båring, men Middelfart Kommune slipper for selv at betale hele regningen.

1.085.000 kroner. Det er det beløb, Middelfart Kommune må slippe, når det nedlagte landbrug på Middelfartvej 76 i Båring skal rives ved, men kommunen slipper for at betale hele beløbet selv. Kommunen har nemlig søgt om, at statens nedrivningspulje fra 2015 dækker 70 procent af beløbet. Helt nøjagtigt 759.500 kroner, så kommunen kun skal betale 325.500 kroner, som tages fra Landsbypuljen 2018.

Den beslutning er formand for Teknisk Udvalg Regitze Tilma (V) glad for.

- Det er godt, at staten betaler 70 procent af beløbet, og det er også godt for Båring, at der nu bliver mulighed for noget nyt, siger hun.

Avisen har tidligere skrevet om et ønske fra en borgergruppe, som gerne ville lave et seniorfællesskab på området. Regitze Tilma understreger, at intet endnu er besluttet.

- Det, vi har godkendt, er nedrivningen. Så hvad, der skal ske nu, er stadig usikkert. Der er mange spændende muligheder for området. Der er lavet en lokalplan, og den vil vi naturligvis tage udgangspunkt i. Der må i hvert fald godt ske noget snart, fortæller hun.

Ejendommen på Middelfartvej 76 blev købt af Middelfart Kommune i december 2017. Ejendommen består blandt andet af en ajlebeholder, en gylletank og et stuehus.

På trods af at udvalget allerede har taget hul på Landsbypuljen 2018, understreger Regitze Tilma, at der bestemt er penge tilbage til, at andre kan søge om penge til nedrivning af ejendomme.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Kommune køber landbrugsruin: Vejen banet for 100 nye boliger i Båring

Kommune køber landbrugsruin: Vejen banet for 100 nye boliger i Båring

Seniorer jubler over kommunalt grundkøb i Båring

Seniorer jubler over kommunalt grundkøb i Båring