Butikker kræver løsning på p-kaos


Butikker kræver løsning på p-kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torvebutikker opfordrer byrådet til åbne for parkering i Havnegade

MIDDELFART: De butiksdrivende omkring Torvet kræver nu, at politikerne gør noget ved det parkerings-kaos, der er opstået som følge torverenoveringen.

11 butiksindehavere omkring Torvet er gået sammen og har sendt et åbent brev til byrådet med krav om handling.

- Vi lever af, at der kommer kunder i vore butikker. Det reelle problem for vores indtjening er, at der ikke er mulighed for at parkere, siger Benno Jeppesen, indehaver af Oculi Optik.

Førhen kunne kunderne parkere på selve Torvet, men de p-pladser er nu sløjfet. Og de pladser, der skal erstatte dem rundt om Torvet, lader vente på sig - foreløbig er kun fire pladser klar bag Guldkronen.

- Og det kan vi ikke vente på. Vi kan ikke leve med det, som forholdene er nu. Men problemet kan løses, og det er dét, vi går efter, siger Benno Jeppesen.

Parkering i Havnegade

I brevet til politikerne foreslår de butiksdrivende flere tiltag, der kan skabe parkeringsmuligheder.

Først og fremmest ønsker de, at der gives en midlertidig tilladelse til at parkere langs nordsiden af Havnegade - så længe arbejdet står på.

De foreslår, at de fire p-pladser ved Guldkronen gøres til time-parkering - i dag er der ikke sat tidsbegrænsning på.

De opfordrer til, at de byggematerialer, der i øjeblikket optager 16 p-båse på p-pladsen ved Café Razz, flyttes et andet sted hen.

Og endelig opfordrer de kommunen til at lægge pres på Danske Bank for igen at åbne for brug af den private p-plads bag banken - her er halvdelen af pladserne blokeret af skurvogn og byggematerialer til bankens eget byggeri i Havnegade.

- Det er et uheldigt sammenfald af byggerier. Bankens kunder er jo nødt til at bruge andre p-pladser. Men hvis kommunen for eksempel tillod, at skurvognen stod på Torvet, kunne man frigøre p-pladser, siger Benno Jeppesen.

En af de butiksindehavere, der har skrevet under på brevet til politikerne, er slagtermester Peter Lund.

- Vi har manglet rigtig mange kunder siden dag ét, da de satte de røde bånd op omkring Torvet. Jeg synes, kommunen har tacklet det på en meget uhensigtsmæssig måde, siger Peter Lund.

- Det er forkasteligt, at man skal optage så mange p-pladser med skurvogne og byggematerialer. Og især at man også gjorde det i de måneder, hvor man ikke arbejdede, tilføjer han med henvisning til vintermånederne, hvor arbejdet på Torvet lå stille.

Jeppesen understreger, at politikerne skal handle hurtigt. For nogle af butikkerne er hårdt trængt økonomisk, fordi kunderne bliver væk.

- Når én butik har drejet nøglen om, er det én butik for sent, siger Benno Jeppesen.

Butikker kræver løsning på p-kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce