Et større og større stænk af pop og blues har gennem årene suppleret folkemusikken og gjort Strib Vinterfestival i stand til at holde fast i publikum. Allerede nu ligger billetsalget til næste festival 30 procent foran forgængeren.

Strib: Strib Vinter Visefestival droppede allerede efter to år ordet "vise" og har siden kun heddet Strib Vinterfestival. Det skete i erkendelsen af det relativt beskedne udbud af visesangere og publikum til den type musik. Og især gennem de senere år har festvialen yderligere udvidet det musikalske repertoire til også at omfatte blues og pop for at tiltrække et bredere publikum.

- Det handler selvfølgelig om overlevelse. Vi skal sælge nogle billetter for at have råd til den høje kunstneriske kvalitet, vi altid går efter, forklarer Jørgen Rahbek, som samtidig kan afsløre, at forsalget til den 30. udgave af Strib Vinterfestival, som finder sted den 8.-11. februar 2018, allerede ligger 30 procent højere end 2017-salget, efter det kun har været i gang i to uger.

- Det er vi selvfølgelig stolte over. Vi har købt musik for godt en halv million kroner til jubilæumsfestivalen. Det er kun en smule mere, end vi plejer. Men vi har været heldige og dygtige til at sikre os nogle meget fine navne for de penge, siger Jørgen Rahbek.

Linnet, Boel og Falch

Øverst på plakaten i 2018 står blandt andet Anne Linnet, Allan Olsen Trio, Michael Falch, Hanne Boel og Jonah Blacksmith Trio.

Traditionen tro vil der blive spillet musik fra fire scener - to store med plads til hver 800 publikummer i henholdsvis Hal 1 og Hal 2 på Strib Skole samt Caféscenen og Den Irske Pub. I alt omfatter festivalen over 100 koncerter i løbet af de fire dage.

Og så tyvstarter den traditionen tro med koncert i Strib Kirke om torsdagen forinden med Christian Alvad og Anna Wirsén.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
30 år med Strib Vinterfestival: Musikken og hyggen er det hele værd

30 år med Strib Vinterfestival: Musikken og hyggen er det hele værd

10 musikalske højdepunkter fra Strib Vinterfestival

10 musikalske højdepunkter fra Strib Vinterfestival