Brojord er magnet for erhverv


Brojord er magnet for erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INVESTERING: Fredericia-investeringsselskab rykker over Lillebælt
MIDDELFART: Erhvervsjord, der ligger ved en motorvejsbro, har væsentlig større opmærksomhedsværdi end erhvervsjord, som alene ligger ud til en motorvej.

Sådan lyder filosofien for arkitekt Jean Brahe, der som deltager i investeringsselskabet Bælthuset A/S allerede har sat sit præg på 160.000 kvadratmeter erhvervsjord på den jyske side af broen. Nu har selskabet også sat sig på 25.000 kvadratmeter af de i alt 225.000 kvadratmeter rå, ikke-byggemodnet erhvervsjord, Middelfart Kommune for nylig solgte til Lillebælt Gruppen A/S. Arealerne ligger mellem Bogensevej og motorvejen.

Salget skete med det formål, at professionelle udviklere kom til både at byggemodne området og trække interesserede virksomheder og dermed arbejdspladser til området. De private udviklere af området har således allerede været i kontakt med endnu en udvikler, som har mod på at gå i gang på arealerne.

Fast pris

- Der er en højere opmærksomhedsværdi ved erhvervsjord, som ligger op til en bro. Man kan bare prøve at forestille sig, hvor meget man selv lægger mærke til, når man for eksempel kører gennem Hedensted, og så når man triller ad den nye Lillebæltsbro, siger Jean Brahe.

Ud over at være deltager i investeringsselskabet er han også konservativ byrådspolitiker i Fredericia, hvor politikken for afhændelse af erhvervsj orden er en anden en den netop praktiserede i Middelfart. Eksempelvis koster 300.000 kvadratmeter byggemodnet erhvervsjord i Snoghøj 225 kroner pr. kvadratmeter, hvor råjorden i Middelfart har kunnet erhverves for 38 kroner pr. kvadratmeter. Det har givet Middelfart Kommune en fortjeneste på et par kroner på hver kvadratmeter af den erhvervede og bagefter solgte jord. Men målet om at trække arbejdspladser til har været det altafgørende motiv i kommunens tiltag.

- Vi har udelukkende haft til hensigt at få arbejdspladser trukket til. Det er det altafgørende, siger Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm (S).

Strategi

Han vil ikke ind på en vurdering af de to bæltkommuners åbenbart forskellige strategier for at handle erhvervsjord ud til motorvejen. Det afgørende er, at der begge steder er en strategi, ligesom Middelfarts borgmester også utvetydigt erklærer, at det næstbedste sted, en arbejdsplads for ham kan ligge, er i Fredericia.

- Men jeg synes, man allerede kan se, at der sker noget med vores jord. Det glæder mig selvfølgelig, for det var hele hensigten med at sætte professionelle folk på opgaven med at overtage og byggemodne jorden og skabe kontakterne til interesserede investorer, siger Steen Dahlstrøm.

Brojord er magnet for erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce