Brønserud: Kulturø skal frem i lyset

Middelfart Kommune holdt nytårskur på Kulturøen.
Foto: Nils Svalebøg

Brønserud: Kulturø skal frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekassedirektøren er klar til at betale del af storskærm, der kan fortælle, hvad Kulturøen indeholder

Middelfart: Han var klar i mælet som gæstetaler ved kommunens nytårskur.

Og han er klar i mælet halvanden måned senere.

Sparekassedirektør Hans Erik Brønserud er klar til at ændre på Kulturøens synlighed, så det bliver lettere for folk at vide, hvad der foregår inde i de snart fem år gamle bygninger.

Meldingen kommer på avisens opfordring dagen efter nyheden om, at Filippo Anzalone bliver ny lejer i den restaurant, der to gange er gået konkurs.

- Der SKAL altså laves en skærm, så man kan se, hvad der foregår. Som det er i dag, skal man jo bære briller og gå helt tæt på det skilt, der findes, for at vide, hvad der foregår. Det er noget, vi vil arbejde på at løse helt konkret inden for en meget kort tidsramme. Vi er også klar til at betale noget af sådan en skærm, og det må kunne lade sig gøre inden for de arkitektoniske rammer, der omgiver stedet, siger han.

Middelfart Sparekasse er, sammen med Kvickly og Middelfart Kommune, ejere af Kulturøen, og derfor vejer Hans Erik Brønseruds ord tungt.

Som de gjorde, da han som gæstetaler ved nytårskuren lovede at gøre sit til, at Kulturøen skal komme til at fungere både med restaurant og med fælles arrangementer for husets brugere.

Hans Erik Brønserud har holdt flere møder med biografejer Lars Broen, og han har også været i dialog med biblioteksleder Charlotte Pedersen.

- Det glæder mig at konstatere, at der er en stor vilje til stede, siger han.

Han medgiver gerne, at Kulturøens første fem år har været turbulente.

- Der er behov for, at stedet kan komme ind i smulte vande. Behov for ikke længere at have en fraktionsdelt ø uden ret meget sammenhæng mellem brugerne, siger han.

For Hans Erik Brønserud er Kulturøen blot en del af udviklingen omkring havnen.

En udvikling, som han håber er på vej op i tempo.

- Vi har jo en helt unik udsigt i området. Og en sammenhæng mellem den moderne Kulturø i den ene ende og nostalgien med værftet i den anden. Det skal vi udnytte langt mere i fremtiden med tanke på, hvad de eksempelvis har formået i Århus og Aalborg. Århus har hele miljøet omkring åen og Aalborg har Jomfru Ane Gade. Nu får vi i Middelfart et område med flere spisesteder og noget at se på for vores gæster. Udover "Mira" burde der jo ikke være andet end træskibe i Gl. Havn, siger Hans Erik Brønserud.

Det nye sparekassebyggeri ser direktøren i øvrigt også gerne tænkt ind i den sammenhæng.

- Vi får et torv, som vi gerne vil bruge sammen med Kulturøen. Man kunne sagtens forestille sig, at der kommer til at foregå noget begge steder i visse tilfælde, siger han.

- Men det her kommer ikke på én gang. Man må begynde et sted, og det bliver på Kulturøen. Der er en ny fase på vej i forhold til den, siger Hans Erik Brønserud.

Brønserud: Kulturø skal frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce