Brandvæsen vil blive konkurrencedygtigt


Brandvæsen vil blive konkurrencedygtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: - At lægge de to brandvæsener i Middelfart og Fredericia sammen er et pædagogisk skoleeksempel på, at man kan spare mange penge på den forestående kommunesammenlægning, siger Morten Weiss-Pedersen, byrådsmedlem for de Konservative, som reaktion på planen om at lægge de to væsener sammen.

En styregruppe sidder i øjeblikket og arbejder med et beslutningsgrundlag, der skal forelægges byrådene i de to kommuner, der begge benytter sig af kommunale brandvæsener.

En endelig beslutning om sammenlægning ventes at kunne træffes i november i år, og så bliver brandslukning og beredskab endnu en opgave, Fredericia og Midelfart samarbejder om at løse.

Modstand fra S

En privatisering af det kommunale brandvæsen i Middelfart har været en af Morten Weiss-Pedersens politiske kæpheste, men med sammenlægningen af to så stærke brandvæsener, bliver opgaven ikke lettere.

Ideen har de gange, den er poppet op, mødt betydelig modstand specielt fra den socialdemokratiske side af byrådssalen. Det kommunale brandvæsen har netop fejret 100-års jubilæum.

- Men bliver kommunerne lagt sammen, skal der jo gøres et eller andet, for vi kan ikke have, at brande bliver slukket af det kommunale brandvæ-sen i den ene ende af kommunen og af Falck i den anden ende, mener Morten Weiss-Pedersen.

Man kan ikke have begge dele, når de kommunale grænsepæle rykkes op, og ingen kan huske, hvor de stod.

For hans nattesøvns skyld er det lige meget, om brandslukningen sker af den ene elle anden, blot opgaven udføres bedst og billigst og giver borgerne tryghed.

Når en større sammenlægning bliver aktuel, skal der udarbejdes et udbudsmateriale, der kan bydes efter.

- Jeg er ikke i tvivl om, at et fælles brandvæsen i Fredericia/Middelfart kan komme med en konkurrencedygtig pris, siger Morten Weiss-Pedersen.

Brandvæsen vil blive konkurrencedygtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce