Mandag eftermiddag - præcis klokken 17.17 - fik borgmesteren overrakt nøglerne til det nye rådhus af Allan Østergaard fra 5E Byg.

Middelfart/Nordvestfyn: Der var stadig maskiner og byggemateriale at spotte, da et par hundreder nysgerrige borgere mødte op foran det nye rådhus i bycentret i Middelfart mandag eftermiddag. Ja, vinduerne var stadig dækket af snavset fra byggepladsen, der de seneste par år har præget adressen på Østergade.

Men tiden var kommet. Kalenderen sagde den 17. juli 2017, og da klokken slog 17.17, fik borgmester Steen Dahlstrøm (S) derfor som lovet nøglerne til sit rådhus retur.

- Der er jo gået 2,5 år fra dengang, jeg overgav nøglerne til det gamle rådhus, og det har været spændende 2,5 år, og det har været en lang proces, men en spændende proces, og jeg synes, at når jeg går rundt og kigger og kan se, hvad det er kommet til, så synes jeg, at det er den helt rigtig beslutning, byrådet fik taget, udtalte borgmesteren efter nøgleoverrækkelsen, hvor de mange fremmødte kom med ind i forhallen af det nye rådhus, som mere end 400 kommunalt ansatte rykker ind i den 14. august.

Afdelingschefen i 5E Byg, der har været byggeherrer på projektet, var glad, men også en smule lettet efter nøgleoverrækkelsen.

- Det er dejligt. Det er befriende. Nu er det jo ikke længere byggeherrerens ansvar. Så sker der andet, er det hans (borgmesteren, red.) ansvar, siger Allan Østergaard, som har været med inde over byggeriet af det nye bycenter siden begyndelsen, der går helt tre år tilbage. Og han husker særligt tilbage på én ting:

- Jorden og bundforholdene har været - ja, som Steen (Dahlstrøm, red.) sagde ude foran tidligere, så har det været udfordrende, men det er heldigvis gået som det skulle, siger han og smiler.

En af de mange fremmødte til nøgleoverrækkelsen var 72-årige Holger Bigum, der har en adresse ved Vejlby Fed.

- Den periode, de har bygget, har det været umuligt. Men det ser egentlig pænt ud nu. Det er dejligt, at det er så åbent og byrummet ser hyggeligt ud. Det bliver et godt modstil til Torvet, siger han og skuer ud over den nye plads foran bycentret.

Bycentret indvies officielt med fest den 1. september.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
Se billederne fra det nye rådhus: Arbejdet fortsætter efter nøgleoverrækkelse

Se billederne fra det nye rådhus: Arbejdet fortsætter efter nøgleoverrækkelse

Bycenter: 29 ledige lejligheder på Nytorv

Bycenter: 29 ledige lejligheder på Nytorv

Bycenter-nabo ser frem til normal hverdag

Bycenter-nabo ser frem til normal hverdag