Borgermøde på trapperne: Lokale kræfter vil lave ny efterskole i Båring efter konkurs

I spidsen for projektet står lærer gennem seks år på Den Rytmiske Efterskole i Båring, 36-årige Ask Nørholm. Foto: Søren Gylling.

Borgermøde på trapperne: Lokale kræfter vil lave ny efterskole i Båring efter konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde på søndag skal fortælle om projektet og afdække interessen for folkeaktier og virksomhedssponsorater, som er afgørende for at skabe liv på den konkursramte Rytmiske Efterskole.

(Opdateret klokken 13.45 med uddybende kommentarer fra Ask Nørholm)

Båring: Lokale kræfter har den seneste tid arbejdet på at skabe nyt liv ovenpå den konkursramte Rytmiske Efterskole i Båring og stiftede mandag "Foreningen for Opstart af Båring Efterskole og Højskole". I spidsen for projektet står lærer gennem seks år på Den Rytmiske Efterskole i Båring, 36-årige Ask Nørholm. Den nyvalgte bestyrelse tæller desuden lokale ansigter som Dorthe Frimann Nielsen, Anders Skov Henriksen, Helle Skov Henriksen og Steffan Herrik.

Foreningen holder borgermøde på Den Rytmiske Efterskole på Kaj Thanings Allé på søndag klokken 13 til 14, hvor folk kan høre om planerne for at lave en ny efterskole og højskole i Båring. Søndagens møde skal på den anden side give initiativtagerne et praj om den lokale velvillighed, som er afgørende for at rejse de afgørende halvanden million kroner.

- Der er ikke tale om en redningsplan for den gamle men om forsøget på at skabe en ny skole ud fra nogle mere realistiske økonomiske rammer, siger Ask Nørholm.

Han håber, at det første hold efterskoleelever kan starte i august 2020. Højskoleaktiviteterne er planlagt til start allerede i 2019.

- Men forudsætningen er, at vi får tegnet de nødvendige folkeaktier, og at det lokale erhvervsliv bakker os op i det omfang, vi håber på. Samt ikke mindst, at vi kan blive enige med konkursboets største kreditor, Merkur Andelskasse, siger Ask Nørholm, der erkender, at foreningen har travlt.

Skolen ryger på tvangsauktion den 6. november.

- Vi er i dialog med Merkur Andelskasse og håber, at vi selv får rejst så mange penge, at banken anser vores projekt som realistisk og vil sælge til os, siger Ask Nørholm.

Lokale kræfter holder informationsmde for alle interesserede søndag den 30. september klokken 13-14 om planerne for en ny efterskole i Båring. Arkivfoto: Sofie Secher.
Lokale kræfter holder informationsmde for alle interesserede søndag den 30. september klokken 13-14 om planerne for en ny efterskole i Båring. Arkivfoto: Sofie Secher.

Bæredygtig og kreativ

Tanken er at lave en skole, som spænder videre end musikken.

- Der bliver tale om en kreativ skole med musik, men der vil også være fag som kunst og ikke mindst bæredygtighed med blandt andet små køkkenhaver og lignende. I det hele taget bliver fundamentet for den nye skole bæredygtighed, det gælder også økonomisk, siger Ask Nørholm og slår fast, at man vil bruge færre penge på administration end den gamle skole.

- Jeg skal være leder af skolen, men jeg skal også undervise meget. Og vi har lagt et budget, hvor skolens drift hænger rigtig godt sammen med 70 indskrevne elever, siger Ask Nørholm.

Starter i 2020

Planen er, at værelser skal renoveres for 375.000 kroner, og musikhuset udstyres for 814.000 kroner, så skolen er klar til de første elever i 2020. Efterskolen skal suppleres med højskolekurser sommer og jul, lige nu opereres med fire højskoleuger for både unge, ældre og familier om sommeren og to i december.

- Det vil styrke indtægtsgrundlaget, forklarer Ask Nørholm.

Skolens ledelse skal foruden ham bestå af den lokale Dorthe Frimann Nielsen i en stilling som viceforstander. Hun har mange års erfaring som efterskoleleder på Sjælland.

- Dorthe ved en masse om drift, mens jeg som musiker ved mere om den kreative afdeling og det at hverve elever, så vi tror, det bliver en god kombination, siger Ask Nørholm.

Kulturelt kraftcenter

Overordnet set er det foreningens mål, at den nye skole skal blive det lokale, kulturelle kraftcenter.

- Det er nødvendigt for vores by, som er en by i udvikling. Skolen skal åbnes op og bruges af alle i lokalsamfundet, både med store og små arrangementer, udlån af lokaler og meget mere. Og bæredygtighed betyder for den nye skole både økonomisk ansvarlighed, social og lokal og økologisk bæredygtighed og genanvendelig bæredygtighed, siger Ask Nørholm.

Borgermøde på trapperne: Lokale kræfter vil lave ny efterskole i Båring efter konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce