Borgere vil redde forsamlingshus


Borgere vil redde forsamlingshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOLKEAKTIER: Foreninger vil samle penge til at købe Strib Forsamlingshus af kommunen
STRIB:Alle gode kræfter i Strib samles i øjeblikket for at afværge, at Strib Forsamlingshus afgår ved døden.

Middelfart Kommune har sat huset til salg, og derfor har tre af byens grundejerforeninger sammen med GUF, SIF's Støtteforening og nogle enkeltpersoner taget initiativ til at rejse de nødvendige midler til at købe og videreføre driften af huset.

Allerede på nuværende tidspunkt er initiativgruppen godt undervejs med at finde midler. Det oplyser Torben Iversen fra Strib Grundejerforening og Antenneforening, som er blandt initiativtagerne til indsamlingen.

- Ved borgermødet om Strib Forsamlingshus tidligere på året kom der 200 mennesker. Nu ønsker vi at få afklaret, om folk er parat til at bakke kontant op om byens forsamlingshus, siger Torben Iversen.

Han fastslår, at der er behov for en bred opbakning fra lokalbefolkningen i Strib.

- Vi kender af gode grunde ikke prisen for huset, da der skal gives et bud til kommunen. Men det skønnes, at det er nødvendig med en kapital på mindst 750.000 kr. for at have en tro på, at det også på længere sigt kan lade sig gøre at have et velfungerende mødested for alle aldersgrupper og interesser i byen, siger Torben Iversen og fortsætter:

- 750.000 kroner er mange penge. Derfor er der også allerede taget skridt til sikring heraf fra forskellige investorer. Men ud over disse midler, skal der indsamles mindst 400.000 kr. fra private, siger Torben Iversen, som ikke ønsker at gå i detaljer om investorer, der allerede er på banen.

Hus på folkeaktier

Han oplyser, at der i løbet af kort tid iværksættes et salg af folkeaktier med pålydende værdier på henholdsvis 1000 og 5000 kr. Ud over at være en aktiv støtte til huset vil ejeren af en aktie samtidig være en del af det repræsentantskab, som fremover vil danne grundlag for den selvejende institution, Strib Forsamlingshus. For hver 1000 kr., man har købt aktier for, vil man have en stemme til indkaldte generalforsamlinger og andre møder, hvor der skal træffes særlige beslutninger.

- Det er nødvendig at sikre sig kapital såvel til køb af huset og til en nødvendig renovering af huset både udvendig og indvendig, så man de første år kan koncentrere indsatsen om at få driften af huset til at hvile i sig selv på en sådan måde, at der også bliver penge til en fortsat vedligeholdelse, siger Torben Iversen.

Lykkes det borgerne i Strib at redde forsamlingshuset, er det tanken, at repræsentantskabet skal have ansvaret for driften sammen med den bestyrer, som vil blive ansat til at drive forsamlingshuset.

- Som ejer af en eller flere aktier, er man medejer af forsamlingshuset. Det er ikke tanken, at det indskudte beløb betales tilbage så længe huset fungerer efter formålet. Det er vigtigt, at selve udlejningen af huset kan holdes på et acceptabelt lavt niveau, så alle både foreninger og private kan have glæde af huset, siger Torben Iversen.

Borgere samles til møde

Han oplyser, at der afvikles et borgermøde om kampen for at bevare byens samlingssted ved Strib Stadion. Her vil der blive givet en yderligere orientering om projektet og de økonomiske og organisatoriske aspekter. Salget af aktier vil fortsætte frem mod sidste frist for afgivelse af bud til kommunen. Buddet på Strib Forsamlingshus skal være kommunen i hænde senest 20. august.

- Skulle det vise sig, at forsamlingshuset alligevel bliver solgt til anden side til et bedre bud, så vil de indsamlede midler gå ubeskåret retur til de forskellige investorer ¿ og også i den situation kan vi så glæde os over, at huset føres videre, siger Torben Iversen.

Den nye ejer står med en omfattende renoveringsopgave. Renoveringen vil omfatte en gennemgribende istandsættelse og modernisering af køkkenet. Maling af huset både udvendig og indvendig og reparation af tag og vinduer.

- Der er ikke lavet et nøjagtigt overslag over de omkostninger, der er forbundet med renoveringen, men det vil blive undersøgt mere præcist frem til borgermødet, siger Torben Iversen.

Borgere vil redde forsamlingshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce