Borgere skal hjælpe politikere


Borgere skal hjælpe politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VALG: Middelfarterne skal stemme om kommunens fremtid - selvstændig, øst eller vest?
NORDVESTFYN:Skal Middelfart fortsætte som en selv-stændig kommune? Skal kommunen slå pjalterne sammen med Fredericia? Eller skal Middelfart gå sammen med de fynske naboer Nørre Aaby og Ejby?

Disse tre spørgsmål vil et flertal i Middelfart Byråd efter al sandsynlighed bede borgerne om at finde svaret på ved en vejledende folkeafstemning i oktober.

Det blev konklusionen på et møde i Middelfart Byråd i aftes, hvor partierne fik lejlighed til at tage en uformel drøftelse om, hvordan Middelfart skal placere sig på det nye kommunale Danmarkskort, der skal være en realitet efter 1. januar 2007.

Aftenens møde mundede ud i, at borgmester Steen Dahlstrøm fik i opdrag at sætte spørgsmålet om folkeafstemningen på det kommende byrådsmøde. Her skal politikerne så formelt godkende, at der gennemføres en afstemning.

- Hvis byrådet beslutter, at der skal gennemføres en vejledende folkeafstemning, kan afstemningen gennemføres i løbet af oktober, siger Steen Dahlstrøm, der mener, at Middelfarts kommunaldirektør, Søren Andersen har skitseret et godt valgtema. Det går ud på, at borgerne på en stemmeseddel skal sige ja eller nej til, at Middelfart lægges sammen med andre kommuner. På en anden stemmeseddel skal borgeren efterfølgende tage stilling til, om Middelfart skal lægges sammen med Fredericia eller Nørre Aaby og Ejby ved en eventuel sammenlægning.

Steen Dahlstrøm forudser, at en afstemning trækker mange af kommunens godt 15.200 stemmeberettigede til stemmeurnerne.

- Jeg tror, vi når en stemmeprocent langt over de 50, ja nærmere de 60, forudser Steen Dahlstrøm og begrunder:

- Jeg tror, rigtig mange har en mening om det her spørgsmål. Og for politikerne er det væsentligt at finde ud af, hvor borgerne vil hen med kommunen, siger Steen Dahlstrøm og oplyser, at borgerne vil blive inviteret til debatmøder, inden afstemningen skal gennemføres.

Splittet socialdemokrati

I den socialdemokratiske gruppe er der enighed om, at borgerne skal tages med på råd.

- I så stor en beslutning vil vi gerne spørge borgerne, siger Søren Illum og illustrerer, hvor følsomt sagen er:

- I den socialdemokratiske gruppe er vi uenige. Nogle mener, at Middelfart skal forblive selvstændige, andre mener, at vi skal gå sammen med Fredericia, mens andre er stemt for en sammenlægning med Nørre Aaby og Ejby. Faktisk tror jeg, at vores gruppe er et godt spejl på de forskellige holdninger, der er i Middelfart, siger Søren Illum.

Han er selv 100 procent afklaret i sagen:

- Jeg mener, vi skal gå sammen med Nørre Aaby og Ejby. På den måde opnår vi at blive en stærk og samtidig overskuelig kommune, mener Søren Illum.

Borgere skal hjælpe politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce