Boligforening vil bygge på Abelonelunden


Boligforening vil bygge på Abelonelunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spørgeskema skal hjælpe boligforening med at finde ud af, hvad der skal bygges

STRIB: Boligselskabet af 1945 i Strib vil gerne udvide antallet af almene boliger i byen fra de nuværende 99. Selskabet ligger i forhandlinger med Middelfart Sparekasse om at overtage en del af Abelonelundudstykningen for at opføre 25 almene lejemål der.

Men hvad er det for en type boliger, der i givet fald skal bygges? Det spørgsmål får alle indbyggere i Strib nu indflydelse på.

Boligselskabet rundsender i disse dage en spørgeskemaundersøgelse til alle husstande i byen.

- Vi har en venteliste med omkring 175 akut boligsøgende. Men vi vil gerne høre lidt bredere, hvilken type boliger, der er behov for, fortæller Knud Kingo Christensen, formand for Boligselskabet af 1945 i Strib.

Lejemålene bebos primært i dag af tre grupper: ældre par, som har solgt huset med den store have, enlige forældre og ældre.

Håbet er, at man ved at høre alle indbyggerne i byen kan finde ud af, hvilken målgruppe, der skal satses på fremadrettet.

Spørgeskemaundersøgelsen laves i samarbejde med Boligkontoret Danmark, som står for den daglige administration af lejemålene i boligforeningen Strib.

Godt tidspunkt

Her fortæller forretningsfører Karina Lauridsen, at det nok ikke bliver et byggeri for kernefamilen med mor, far og et par børn.

- Den traditionelle familie kræver i dag mindst 130 kvadratmeter. Det bliver for dyrt for os at bygge så stort, siger Karina Lauridsen.

Boligselskabet håber at få købt jorden og få Middelfart Byråds støtte til nybyggeriet i 2009 eller 2010.

Og det er nu i en tid med faldende huspriser og et trægt ejendomsmarked, der skal handles.

- Vi mærker en større søgning til de almene boliger. Så slipper man for at bekymre sig om stigende renter og kurser, der hopper op og ned, siger Karina Lauridsen.

Undersøgelsen skal også afdække, hvad der, ud over et uroligt boligmarked, kan trække flere lejere til.

- Vi tænker meget traditionelt, når vi bygger nyt. Det kan være, vi skal se på arkitekturen eller it-mulighederne, siger Karina Lauridsen.

Boligselskabet vil også gerne vide, hvor meget beliggenheden betyder for folks valg af bolig, både i forhold til natur, arbejde, skole og motorvej.

Stribonitternes besvarelser skal være Boligkontoret Danmark i hænde senest 25. august. Indtil videre er der plads nok til almene boliger på Abelonelunden i udkanten af Strib.

I alt er der 71 parcelhusgrunde i området, hvoraf de 31 er sat til salg. Status er, at der lige nu er solgt fire byggegrunde i udstykningen.

Boligforening vil bygge på Abelonelunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce