Børnehave på vej til Middelfart


Børnehave på vej til Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Presset på de eksisterende børnehaver er så stort, at der skal bygges ny institution i løbet af få år.

MIDDELFART: Midt i en tid, hvor det kommunale drifts-budget snittes til i alle kanter for at få enderne til at nå sammen, afslører et kig ind i den nærmeste fremtid, at Middelfart skal have en helt ny børnehave i løbet af meget få år.

Det siger formanden for Børn-, Unge- og Fritidsudvalget, Søren Illum Nielsen (S).

- Det ligger i kortene, at der skal være en institution mere i kommunen. Behovet er der allerede nu, men vi kan ikke i den nuværende situation gøre andet, end at finde midlertidige løsninger, siger Søren Illum Nielsen.

Bilagene fra udvalgets seneste møde fortæller, at der fra 1. februar til 1. marts næste år mangler 112 børnehavepladser i Middelfart Kommune.

Søren Illum Nielsen forventer, at det forberedende arbejde til en ny børne-institution når så langt, at der kan tages politisk stilling allerede næste år.

- Prognosen siger, at børnetallet falder i løbet af de næste 10 år. Men omvendt må vi også se på den tilflytning, der er til vores kommune i disse år, og hvis den fortsætter, så skal vi kunne opfylde pasningsbehovet, siger Søren Illum Nielsen.

Pasningsgaranti

- Vi har jo en pasningsgaranti at leve op til, og gør vi ikke det, vil det blive meget dyrt for Middelfart Kommune. Derfor må vi handle, siger han.

Der har været snak om en ny børnehave i det hastigt voksende Skrillinge-område, der har været talt om en natur-børnehave på Hindsgavl-halvøen, og så har Stribonitterne været på banen med ønsket om nybyggeri.

- Vi har i udvalget slet ikke taget stilling til, hvor en ny institution eventuelt skal ligge. Lige nu handler det bare om at gøre os klar til budgetforhandlingerne for de kommende år, siger Søren Illum Nielsen.

Sidste år blev pladsproblemet i Middelfart blandt andet løst ved, at børnehavebørn blev sendt ekstra tidligt i tidlig sfo på Vestre Skole.

Problem til marts

Problemet er størst op til 1. marts, hvor de ældste børnehavebørn rykker i tidlig sfo, og sådan bliver det også i år.

- Der er forskellige muligheder for en løsning i år. Måske kan vi bruge Grimmermosehuset, måske en spejderhytte. Men pladsproblemet har vi, siger Søren Illum Nielsen.

Børnehave på vej til Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce