Børn skal betale til ældre


Børn skal betale til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SPAREKRAV: Millionbeparelse på børn og unge skal dække løbske ældreudgifter

NØRRE AABY: Børn og unge i Nørre Aaby må indstille sig på en tur under sparekniven. Politikerne i Økonomiudvalget foreslår nu, at alle kommunale institutioner skal skære halvanden procent af deres budgetter for indeværende år. Sparekravet skal dog ikke ramme ældreområdet.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har ondt i økonomien, fordi udgifterne på ældreområdet er løbet løbsk. Nu prøver vi at udvise rettidig omhu ved at gøre, som regeringen anbefaler, nemlig at flytte ressourcer fra børnene til de ældre, siger udvalgsformanden, borgmester Hanne R. Christensen (V).

Ældreområdet friholdes

- Det er vigtigt at understrege, at ældreområdet skal friholdes. Her har vi allerede skåret to gange, sidste sommer og tidligere i år, tilføjer borgmesteren.

De foreslåede besparelser løber op i 1,2 millioner kroner. Men der er ingen garanti for, at de kan dække det hul, som de galoperende ældreudgifter skaber i kommunekassen.

- Hvis det ikke forbedrer den økonomiske situation, må der forventes besparelser også i de kommende år, siger Hanne R. Christensen.

Flere ældre koster

Den eksplosive vækst i ældreudgifterne skyldes først og fremmest, at sammensætningen af kommunen befolkning har ændret sig. Ikke alene er andelen af ældre, som skal have kommunal hjemmehjælp eller pleje, steget. Der er også blevet flere i gruppen af svage ældre, som er meget plejekrævende, ligesom hurtigere udskrivning efter sygehusophold også stiller øgede krav til kommunens plejesektor.

Kommunalbestyrelsen skal på onsdag tage stilling til Økonomiudvalgets spareforslag. Hanne R. Christensen ser optimistisk på muligheder for at skære på børneområdet, uden at det får alvorlige konsekvenser for den kommunale service.

- Vi har ikke kigget på børneområdet i de senere år. Elev-tallene er ikke steget som ventet på kommuneskolen, mens det i Båring er status quo, siger hun.

Ledere fører kniven

Hvis kommunalbestyrelsen siger ja til spareforslaget, skal lederne på de kommunale institutioner hurtigt komme med forslag til, hvor der kan skæres. Økonomiudvalget lægger op til, at forslagene skal behandles i de politiske udvalg i næste måned, så den endelige sparerunde kan vedtages på kommunalbestyrelsesmødet sidst i april.

Borgmesteren finder det mest fair at bede institutionerne om selv at fremsætte de konkrete spareforslag.

- Jeg formoder, at de decentrale ledere hellere selv vil pege på, hvor der kan skæres, end de vil have, at vi politikere beslutter det, uden at de bliver hørt. Og jeg har så meget tiltro til dem, at jeg tror på, de også kan finde fornuftige løsninger, siger hun.

Børn skal betale til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce