Bøger, værktøj og haveredskaber: Politikere starter ny deleforening

Paw Nielsen (t.v.) og Mikkel Dragmose-Hansen har sammen taget initiativ til en ny deleforening, som vil samle borgere, der eksempelvis kan se meningen med denne bogbyttekasse, der snart bliver introduceret i Gelsted. Foto: Yilmaz Polat

Bøger, værktøj og haveredskaber: Politikere starter ny deleforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens Paw Nielsen og SF's Mikkel Dragmose-Hansen vil danne ny forening, der skal finde frem til nye måder, hvor borgere kan deles om tingene. Foreningen bliver stiftet onsdag aften.

Nordvestfyn: Der er efterhånden gået fem år, siden Dansk Sprognævn valgte at anerkende ordet "deleøkonomi" sammen med ord som "akutjob", "likehunter" og "insiderdrab".

Ifølge Enhedslistens og SF's byrådspolitikere, Paw Nielsen og Mikkel Dragmose-Hansen, er der dog stadig behov for at sætte skub på idéerne og få borgerne i Middelfart og omegn til at dele mere, end de gør i dag.

Onsdag aften klokken 19 har de derfor indkaldt til stiftende generalforsamling for en ny forening, som kan samle borgere fra hele kommunen, der af forskellige årsager kan se meningen med at deles om tingene.

- Vi ved, at der er mange borgere, som sådan set er interesseret i at dele, men der mangler en forening, hvor man som borger har mulighed for at deltage og komme til orde. Så vi synes sådan set, at der er ret oplagt at få lavet en forening, siger Mikkel Dragmose-Hansen og fortsætter:

- Vi ser sådan set allerede de første eksempler med de orange delecykler i Middelfart og delebiler ved Skovgården og gymnasiet. Men der er da mange andre områder, hvor man kan kigge på at få udnyttet vores ressourcer bedre ved at lave nogle fælles løsninger. Så vi vil i foreningen kigge på, hvor vi kan se nogle konkrete ting, som giver mening for både borgere og miljøet.

Både Paw Nielsen og Mikkel Dragmose-Hansen understreger, at foreningen ikke har noget med deres politiske arbejde eller med Middelfart Kommune at gøre.

- Det er helt uden for kommunalt regi. Vi synes, at der mangler en forening på det her område, som borgerne kan involvere sig i, uden at det er kommunen, der står bag, siger Mikkel Dragmose-Hansen, mens Paw Nielsen peger på, at han ikke har ambitioner om at skulle sidde i bestyrelsen for foreningen.

- Det er nok en fordel, at folk kender os, men det kan måske være en ulempe, hvis folk tror, at vi går ind i det her som politikere. Det gør vi ikke. Jeg håber da også på, at der møder så mange op til generalforsamlingen, at jeg ikke behøver at sidde i bestyrelsen, men bare kan være menigt medlem af foreningen, siger Paw Nielsen.

Deleøkonomi - kort fortalt
Deleøkonomi er en samlet betegnelse for en ressource, som flere mennesker deles om.Begrebet bliver ofte brugt i forbindelse med virksomheder som Airbnb, Gomore og Uber, hvor mennesker via en digital platform tjener penge på at udleje sin egen bolig eller tilbyder kørsel mod betaling.

Deleøkonomi bliver dog også brugt til at beskrive initiativer, hvor mennesker - blandt andet via Facebookgrupper som "Deleøkonomi Middelfart" - deler ting med hinanden uden, at der nødvendigvis er penge involveret.

Bytteskabe med bøger og værktøj

Hvad foreningen helt konkret vil have borgerne til at deles om, er endnu ikke lagt fast. Det vil for første gang blive diskuteret på aftenens møde i Østergades Forsamlingshus.

- Vi håber selvfølgelig, at der er mange, som vil bakke op om initiativet og selv være med til at pege på ting, som foreningen vil kunne bidrage med, siger Mikkel Dragmose-Hansen.

De to politikere nævner dog selv bøger, værktøj og haveredskaber som eksempler på ting, som man ligeså godt kunne deles om i stedet for at eje.

- Man ser det jo også i visse grundejerforeninger, der deles om en græsslåmaskine og hækkeklipper. Eller med bøger, der går på skift, så de ikke bare samler støv eller bliver smidt ud, når man selv har læst dem, siger Paw Nielsen.

- Der er mere gang i den i Fredericia, Odense og mange andre steder i landet, der blandt andet har lavet bogbytteskabe. Det skal vi da også have og hvorfor ikke også have et bytteskab til værktøj, som de fleste jo ikke lige står og skal bruge hver dag, siger Mikkel Dragmose-Hansen.

Bøger, værktøj og haveredskaber: Politikere starter ny deleforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce