Blåternede millionsenge i Brenderup: - Det er et spørgsmål om prioritering

I Brenderup kan du nu få dig en seng der er lidt ud over det sædvanlige. Fotos: Mia Harm Madsen

Blåternede millionsenge i Brenderup: - Det er et spørgsmål om prioritering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møbelhuset Werenberg forhandler nu senge produceret af hestehår og svensk arbejdskraft. Fyens.dk's udsendte har set sagerne an og interviewet en sengeekspert på sengekanten.

Brenderup: Nu kan man få en stor, blød seng i Werenberg i Brenderup. Det er der sådan set ikke noget nyt i, men det nye er, at det seneste skud på stammen er fyldt med hestehår, håndlavet af svenskere og kan koste op mod - hold godt fast - en million kroner.

Så trænger du til en ny seng, så kan de helt sikkert godt hjælpe dig i Werenberg.

I møbelhuset er der netop blevet indrettet en hel afdeling til sengene, og det er mærket Hästens, der kan levere dine ternede sovedrømme. Sengene rangerer i prislejet 30.000 - 950.000 kroner, og alle modeller kan bestilles igennem Werenberg.

Fyens.dk's udsendte drog af sted til Werenberg for at finde ud af, hvorfor en seng kan være så dyr. Hvad kan den? Sover man så meget bedre i en seng til en million, end en seng til 10.000 kroner? Og hvem køber egentlig så dyr en seng?

Fakta
Hästens er et svensk produceret mærke, der oprindeligt lavede sadler. Da bilindustrien overtog hestens virke som transportmiddel, omlagde Hästens produktionen fra sadler til senge.En Hästens seng er håndlavet i Sverige, og i topmadressen finder du ægte hestehår fra hestehaler.

Sengene rangerer fra 30.000 kroner til 950.000 kroner. Alle modeller kan du få gennem Werenberg, men er du oppe i de allerdyreste senge, skal du et smut til Hästens i København sammen med en sælger fra Werenberg for at sikre dig, at den model er den rigtige for dig.

Jo mere en seng koster, jo flere materialer er der i.

En Hästens seng skal "masseres". Det betyder, at man hver anden måned skal bruge lidt tid på gå rundt på sengens kanter, så man maser materialerne ind på midten igen, da de godt kan skubbes lidt ud til siden, når man sover i den. Men så forsikrer Dennis Colbæk også, at man har seng resten af livet, hvis man husker at gøre dette.

En færdig seng vejer omkring 100 kilo.
Sengeekspert hos Werenberg, Dennis Colbæk, har selv skiftet sin 12 år gamle seng ud med en Hästens.
Sengeekspert hos Werenberg, Dennis Colbæk, har selv skiftet sin 12 år gamle seng ud med en Hästens.

En prioritering

Werenberg er den anden forhandler på Fyn, der får det luxuriøse mærke inden for dørene, og rent placeringsmæssigt skal butikken dække hele Vestfyn, Trekantområdet og et godt stykke ind i Jylland.

Forhandlingerne om at få sengemærket til Brenderup startede for flere år siden, og fredag formiddag kunne Werenberg så byde indenfor til en sengeoplevelse ud over det sædvanlige. Om de regner med at sælge mange senge til en million - eller bare en halv - eller en kvart - det vil sengeekspert Dennis Colbæk ikke rigtigt ud med, men han bekræfter, at der er et stort kundegrundlag i området.

- Vi sælger ikke en Hästens-seng til alle, men vi vil gerne vise det her til kunderne. Og kigger man på bilparken nogle steder i Middelfart..., siger han med henvisning til, at nogle i Middelfart måske vil have midlerne til at købe sig en dyr seng.

Set fra hans side af sengen handler det om at prioritere, hvad man vil bruge sine penge på, for ja, det er en dyrere seng end mange andre senge, og selv om man ikke køber de dyreste modeller, der kravler op mod en kvart million og derover, så er den billigste model på 30.000 stadig en dyr seng for en almindelig lønmodtager.

- Jo, men i Danmark bruger vi mere end 10 gange så meget på vores biler, som vi bruger på vores senge, men vi bruger sengene 10 gange mere end bilen, forklarer han.

- Jeg har for eksempel en TV-pakke, der koster 500 kroner om måneden. Og hvad bruger man ikke på nye mobiltelefoner? Hvis man prioriterer anderledes, så kan man godt få råd til en dyr seng, siger Dennis Colbæk.

Du er selvfølgelig velkommen til at hoppe op og prøve de store, blåternede senge, hvis du kommer et smut til Brenderup.
Du er selvfølgelig velkommen til at hoppe op og prøve de store, blåternede senge, hvis du kommer et smut til Brenderup.

God søvn er afgørende

Men hvad er det så den kan, som er så mange penge værd?

Fyens.dk's udsendte hopper op i den blåternede drøm til en kvart million. Jo, den er dejlig blød. Den er også dejlig varm. Men hvorfor er den bedre end min egen seng?

- Det handler om komforten. Hvis du lægger dig ned, så skal den støtte godt. Luk øjnene og mærk efter, om den støtter under skuldrene, hofterne og lænden. Der skal være plads til skulderen og hoften, og madrassen skal støtte i lænden, siger Dennis Colbæk, der understreger, at en god nats søvn er altafgørende for, hvordan man fungerer i de vågne timer. Har man en forkert seng, får man ikke strukket ryggen ordentligt ud, og gennem årene vil det sætte sig som ondt i ryggen eller andre steder.

Han har forhandlet senge i to årtier og ved, hvordan en seng skal være, for at den passer til den enkelte.

Men en seng til en million må jo nødvendigvis være bedre end en seng til 30.000 kroner, og Dennis Colbæk bekræfter dette, men afviser, at man vil blive prakket en seng til en million kroner på, så snart man lufter for en sælger i butikken, at man gerne vil kigge på en Hästens-seng.

- Vi tror, at folk gerne vil betale mange penge på en seng, men de er bange for at gøre et forkert køb, siger sengeeksperten, der selv sover i en 12 år gammel seng, men den er netop blevet skiftet ud med - du gættede rigtigt - en Hästens-seng.

Blåternede millionsenge i Brenderup: - Det er et spørgsmål om prioritering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce