Vends Motorik- og Naturskole er begyndt at se mulighederne for at skabe mere og nyt, nu hvor Naturpark Lillebælt er blevet en officiel realitet.

Udby: Nyheden om, at Friluftsrådet har blåstemplet Naturpark Lillebælt som landets største ud af i alt syv naturparker, er kun en uge gammel. Men det har alligevel allerede formået at sætte tankerne i kog hos Vends Motorik- og Naturskole, som bygger kursuscenter i Udby.

Om Naturpark Lillebælt

Naturpark Lillebælt er et tværkommunalt projekt mellem Middelfart, Fredericia og Kolding kommuner, der sammen startede projektet for fire år siden.

Formålet med projektet er at profilere områdets natur og samtidig bidrage til, at flere lokale og turister får glæde af naturen.For at få lov til at bruge betegnelsen naturpark skal 10 kriterier dog være opfyldt og godkendt af Frilfutsrådet - så som oprettelsen af et naturparkråd, en præcis geografisk afgrænsning og en godkendt naturplan.I december 2017 lykkedes det så at komme i mål med den officielle godkendelse, da Friluftsrådet blåstemplede Naturpark Lillebælt, som dermed er landets største ud af de i alt syv naturparker, der nu er i Danmark.

Indehaver Mads Brodersen udtaler således, at der er fuld tryk på idekedlen i forhold til, hvordan kursuscentret kan bruge naturparkens blåstempling til at udvide dets kundeklientel.

- Vores aktiviteter har hidtil været meget orienteret mod andre brugergrupper end turister. Vi lever faktisk mest af det institutionelle - det vil sige uddannelsesinstitutioner og for eksempel yngre med demens, handicappede børn, seminariestuderende. Så vi er meget inde på det pædagogiske felt egentlig. Men i et nyt udspil ser vi nogle muligheder for - sammen med udviklingen af Naturpark Lillebælt - at gå lidt mere ind på naturturismen, og hvis der er en familie, som blot ønsker noget natur- og fritidsvejledning, så kan de komme hos os.

Ekstra skub

Mads Brodersen fortæller, at Vends Motorik- og Naturskole har været en del af processen omkring Naturpark Lillebælt-projektet, siden dets start, og dermed har de i realiteten længe gjort sig tanker om, hvordan parken kan gøre nytte for kursusvirksomheden.

- Men det nye er jo, at nu er naturparken officiel, og derfor giver alle den jo nu et ekstra skub i forhold til udviklingen af parken og brugen af den, siger indehaveren, som dog samtidig understreger, at det skal være et give-and-take-forhold til naturparken.

- Vi vil jo ikke bare udnytte, men også understøtte den, siger han.

Vends Motorik- og Naturskole foreslår således at agere en slags "friluftsport" til naturparken, hvor turister og lokale både kan få grej og vejledning i forhold til at færdes i naturparken, hvis de skulle være usikre på, om de nu har forberedt sig ordentligt.

- Vi har kompetencerne til at lave en ramme, der er sikker og opfylder alle regler, så folk kan komme ud og nyde det her kystfriluftsliv med ro i sjælen. Vores setup skal bare udvikles. Og i den forbindelse ser vi nogle muligheder for også at skabe flere arbejdspladser i lokalområdet, påpeger Mads Brodersen.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.