Dette er en redigeret udgave af artiklen: I en tidligere version fremgik det, at forslaget var godkendt. Godt nok stemte et flertal for, men artiklen manglede informationen, at forslaget ikke blev endeligt vedtaget, da et medlem brugte sin standsningsret. Det betyder, at det nu skal behandles af byrådet. Det er rettet nu.

Paw Nielsen (EL) brugte onsdag sin såkaldte standsningsret, da der skulle stemmes om et forslag om at lukke fem boliger på Gelsted Plejehjem. Det betyder, at det ikke er vedtaget, og det skal nu behandles i byrådet.

Gelsted: Social- og Sundhedsudvalget stemte onsdag om, hvorvidt Gelsted Plejecenter skal lukke fem plejeboliger, efter det sidste år blev besluttet at lukke fire på plejehjemsområdet som del af budget 2017-2020.

Paw Nielsen (EL) stemte imod og brugte sin standsningsret. Det betyder, at forslaget ikke blev vedtaget, selvom et flertal stemte for, og beslutningen skal i stedet behandles af byrådet på et af de førstkommende byrådsmøder i det nye år.

Hvis forslaget vedtages, betyder det udover lukning af boliger også en reducering i personalet på Gelsted Plejecenter - dog ingen fyringer, oplyser kommunen. I stedet kan der eksempelvis være tale om, at enkelte medarbejdere alligevel skal stoppe i de kommende tre år, oplyses det. Desuden skal antallet af medarbejdere per beboere forblive uændret.

Forslaget om lukningen er kommet som følge af en afdækning af behovet for boliger. Her var plejecentret i Gelsted ikke blandt de mest efterspurgte, ligesom tre boliger på plejehjemmet i øjeblikket står tomme.

Én af de boliger, som ville skulle lukkes, skal efter planen indgå i ombygningen af et nyt fællesrum til plejehjemmets beboere. Den anden bolig vil erstatte en nuværende aflastningsbolig, og de sidste tre boliger lukkes i et afsnit, som helt kan isoleres fra resten af plejehjemmet.

Lukningen af de fem boliger og reduceringen af medarbejdere vil indgå i en budgetteret besparelse på 1,3 millioner kroner.

  • fyens.dk