Beredskabschef: Væsentlig flere udrykninger i tørken

Der er så tørt for øjeblikket, at der ikke skal meget mere end en smidt tændstik til, før den tørre vegetation kan antændes. Arkivfoto

Beredskabschef: Væsentlig flere udrykninger i tørken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jan Lehmann, beredskabsinspektør hos Trekantbrand, beretter om væsentlig flere udrykninger i tørken og fortæller, at de fleste brande skyldes ubetænksomhed.

Middelfart: Branden foran Turbinehallen i Middelfart kommer ikke bag på Jan Lehmann, beredskabsinspektør hos Trekantbrand. Han noterer sig, at tørken har udløst en væsentlig stigning i antallet af udrykninger, og at mange af udrykningerne, typisk til småbrande i naturen, skyldes ubetænksomhed.

Centralt er, påpeger han, at man for enhver pris skal undgå ild og gnister i nærheden af den tørre vegetation. Selv en smidt tændstik kan under uheldige omstændigheder antænde det tørre græs.

- Den anden dag havde vi en udrykning, der skyldtes, at en mand havde smidt en cigaret ud af bilvinduet. Der står godt nok ikke direkte i det udstedte afbrændingsforbud, at det må man ikke, men vi ser gerne, at man tænker sig om og bruger sin sunde fornuft, siger Jan Lehmann og betoner, at situationen ikke er til at spøge med.

Det skal overholdes
Som privat person skal man særligt være opmærksom på:At afbrændingsforbuddet gælder:

Ildsteder.

Apparater og lignende, der fungerer ved forbrænding, for eksempel svejse- eller skære-aggregater, blæselamper, lyskilder, terrassevarmere, ukrudtsbrændere, ildsteder, udtørringsapparater.

Al brug af pyroteknik.

Brug af grill (til kul, pille og gas) samt Trangia er tilladt på fast ubrændbart underlag.

Brandvæsenet henstiller til, at der udvises forsigtighed i forbindelse med rygning samt bortskaffelse af aske:Lad aske blive i den tillukkede grill.Kast ikke cigaretskodder og afbrændte tændstikker bort ud over i dertil egnede beholdere.

Derudover indeholder afbrændingsforbuddet en række restriktioner med hensyn til erhvervsmæssigt arbejde.

Lange udsigter

Afbrændingsforbuddet blev ophævet op til sankt hans og derefter genindført. Den øjeblikkelige status er, at der sandsynligvis går en rum tid, inden det ophæves.

- Der skal virkelig meget regn til. Det rækker ikke med et par tordenbyger, som der måske kommer senere på ugen. Jorden og vegetationen er så tør, og temperaturerne så høje, at det hurtigt vil blive tørt igen, siger Jan Lehmann.

Trekantbrand navigerer efter DMI's tørkeindeks, der estimeres ud fra mængden af vand i det jordvandmagasin, som planterne har til rådighed. Hvilket kan variere meget selv inden for mindre områder. For øjeblikket er tørkeindekset over hele landet stort 10, og det skal ned på omkring 6-7, før det kommer på tale at ophæve afbrændingsforbuddet.

Beredskabschef: Væsentlig flere udrykninger i tørken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce