Beredskab iværksat for at hjælpe de hjemløse i kulden

På grund af historisk set få hjemløse er der ikke noget herberg i Middelfart Kommune. Derfor hjælpes hjemløse nogle gange til andre herberg, hvis de her og nu skal have tag over hovedet. Her et billede fra Vejle Herberg. Arkivfoto

Beredskab iværksat for at hjælpe de hjemløse i kulden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Officielt står 11 borgere noteret som hjemløse i Middelfart Kommune. Andre kan i ny og næ komme til andre steder fra. Den aktuelle kulde gør, at kommunen skærper fokus på at hjælpe de hjemløse, som måtte have brug for det.

Nordvestfyn: Natten til onsdag kunne det være endt tragisk, hvis borgere, der tilfældigvis blev opmærksomme på en forfrossen hjemløs mand på Middelfart Banegård, ikke havde hjulpet.

Og netop, at man bruger sin sunde fornuft og træder til, hvis man opdrager en forkommen hjemløs i disse dage med hårde kuldegrader, er essensen i det budskab, som Middelfart Kommune nu udsender i forlængelse af, at socialminister Mai Mercado (K) har gjort det samme.

- Det er vigtigt, at alle træder til, hvis de ser en borger, som har det svært alene ude i frosten, lyder det fra ministeren.

Onsdag valgte Middelfart Kommune at iværksætte et beredskab for at hjælpe hjemløse personer, der måtte komme i vanskeligheder på grund af kulden. En særlig akuttelefon er oprettet. Er man hjemløs, eller opdager man en hjemløs i problemer, er der hjælp at hente på nummer 22865627.

Telefonen er også åben uden for åbningstiden på Middelfart Rådhus og betjenes af en medarbejder, som kan vurdere om den hjemløse skal på sygehuset eller et forsorgshjem. Sagt med den tilføjelse, at man selvsagt skal ringe 112, hvis den hjemløse er så nedkølet, at situationen vurderes til at være livstruende.

Få hjemløse

Middelfart Kommune er kendetegnet ved at have få hjemløse. Aktuelt og officielt figurerer der 11 hjemløse i den kommunale statistik og hovedparten skønnes at være såkaldte sofasurfere. Det vil sige borgere, som hen ad vejen finder steder at sove midlertidigt hos familie, venner og bekendte.

På grund af de historisk set få lokale hjemløse har der ikke været basis for at oprette et herberg. Derfor samarbejder kommunen tæt med herberg og væresteder i Fredericia, Kolding og Odense, men på tidspunkter med fuldt hus der, kan de hjemløse med en togbillet i hånden blive sendt til byer som Herning, Holstebro og Viborg for midlertidigt at få tag over hovedet.

Beredskab iværksat for at hjælpe de hjemløse i kulden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce