Bedste placering nogensinde: Middelfart er tæt på toppen blandt erhvervsvenlige kommuner

- En placering som landets fjerdebedste erhvervskommune er imponerende, siger formand Carsten Kind, DI Trekantområdet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Bedste placering nogensinde: Middelfart er tæt på toppen blandt erhvervsvenlige kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen er rykket to pladser frem til en fjerdeplads i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner.

Nordvestfyn: Middelfart Kommune ikke blot fastholder, men udbygger sin position som en af landets mest erhvervsvenlige kommuner.

I Dansk Industris årlige undersøgelse om erhvervsklima opnår Middelfart i år sit bedste resultat nogensinde med en placering som den fjerdebedste erhvervskommune i Danmark, hvilket er en fremgang på to pladser siden sidste år.

Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.332 danske virksomheder.

Virksomhederne roser blandt andet samarbejdet med jobcentret og kommunens evne til tiltrække nye virksomheder og beboere til Middelfart Kommune.

Middelfart er en af de kommuner i landet, der i forhold til kommunens størrelse har haft den største nettotilflytning i de senere år, og samlet set vurderes Middelfart Kommunes image at være det tredjebedste i landet.

Skolesamarbejde halter

Men der er også enkelte tidsler i årets erhvervsklimaundersøgelse, når det gælder Middelfart. Et af områderne, hvor virksomhederne er knap så begejstrede, er i relation til uddannelse, hvor samarbejdet imellem folkeskolen og virksomhederne ikke lever op til den ellers høje tilfredshed med kommunens indsats.

Ligeledes viser tal fra Undervisningsministeriet, at Middelfart Kommunes evne til at løfte elevernes faglige niveau befinder sig i den tunge ende af landets kommuner.

- Vi er i DI Trekantområdets bestyrelse meget optagede af, at skoleeleverne opnår et højt fagligt niveau og samtidig får mulighed for at få et indblik i karrieremulighederne i de private virksomheder. Det er fremtidens medarbejdere i vore virksomheder, så det er vigtigt at prioritere, og vi bidragerne gerne til drøftelserne af den rigtige løsning, siger formand Carsten Kind, DI Trekantområdet, i en pressemeddelelse.

En god kultur

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) understreger vigtigheden af et godt erhvervsklima.

- Kommunal velfærd hviler på, at der er nogle personer, der er i arbejde og betaler skat. Derfor er et godt erhvervsklima, der fastholder eksisterende og tiltrækker nye arbejdspladser, nærmest altafgørende, siger Johannes Lundsfryd.

Han gør opmærksom på, at man ikke bare som politikere beslutter at ville have et erhvervsklima i top.

- Administrationen er bærere af en kultur, der tager virksomhederne alvorligt og sætter servicen i højsædet. Er der en virksomhed med et presserende behov for nogle oplysninger fra kommunen, så får de dem, også selv om det er den 25. december, siger Johannes Lundsfryd.

Han erkender virksomhedernes kritik af skolesamarbejdet.

- Vi skal have et mere systematisk samarbejde, og jeg så gerne, at hver skoleklasse hvert år oplever en eller anden form for kontakt med erhvervslivet, siger borgmesteren.

Bedste placering nogensinde: Middelfart er tæt på toppen blandt erhvervsvenlige kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce