Bedst i avisens test: Vandhunde fra nær og fjern er vilde med stranden forenden af Molevej

Rune Milling forsøger at overbevise datteren Louise på syv år om, at den lille krabbe i hans hånd er ganske ufarlig, hvis man holder den rigtigt. Foto: Morten Pape

Bedst i avisens test: Vandhunde fra nær og fjern er vilde med stranden forenden af Molevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I maj kårede avisen stranden forenden af Molevej i Båring Vig som den bedste i kommunen. Lørdag stak vandkants-reporteren endnu engang tæerne i det fine sand - denne gang for at tage temperaturen på de andre vandhundes begejstring for den fredelige strand.

Båring Vig: Solen skinner fra en skyfri himmel. Igen. Ferien har ramt det fynske sommerland, og derfor drager mange vandhunde og solslikkere mod de fynske kyster. På stranden forenden af Molevej i Båring Vig har de første gæster for længst indfundet sig. De ligger spredt på den forholdsvist lange og brede strand eller nyder vandets kølende kærtegn.

To neonfarvede parasoller er ved at blive slået op, så de danner en stor kølende skygge over fire matchende neonfarvede campingstole. Det er ægteparret Troels og Christina Barreth fra Odense, der så småt er ved at være klar til en lørdag med vand, sol og hygge med vennerne fra Sønderjylland.

- Vi har prøvet strande andre steder på Fyn. I sidste uge var vi i Kerteminde, og der var så mange mennesker, at man ikke kunne se vandet for bare overkroppe. Det duer vi ikke til, fortæller Troels Barreth, og konen giver ham ret.

- Vi bliver ved med at vende tilbage hertil. Her er aldrig så særlig mange mennesker, gode parkeringsforhold, og så er her bare dejligt. Her er hverken for meget tang eller brandmænd, så vi har ikke noget imod at tage turen herud hele vejen fra Odense, siger Christina Barreth.

Avisens badeguide
I maj spurgte vi avisens læsere, hvor de bedste strande i Middelfart Kommune findes. Vi fik syv forskellige svar, og de strande testede vores vandkants-reporter, Sofie Secher Karlsen, efterfølgende.

Hun undersøgte alt fra bundforhold til toiletmuligheder og parkeringsforhold, og det mundede i sidste ende ud i en badeguide i Melfar Posten og på Fyens.dk

Testens vinder blev stranden forenden af Molevej i Båring Vig. Blandet på grund af sandbunden og fraværet af store sten og tang på stranden.

Toiletter er vigtigere end is

Opskriften på en strand over gennemsnittet er de strandgæster, vandkants-reporteren møder, enige om. Gode parkeringsforhold, sandbund og ikke alt for mange mennesker. Ingen af dem savner for alvor det ishus, som var på stranden i gamle dage.

- Vi har selv frokosten og lidt andet med, så vi savner det ikke. Jeg synes faktisk, at ordentlige toiletter er vigtigere end et ishus, og det er der her, siger Jette Jensen, som har taget plads i det varme sand sammen med sin datter Abby og sin mor Bente.

Foran familien Jensen sidder Tove Madsen sammen med sønnen Charlie og barnebarnet Zophie. Hun er barnefødt på Kystvejen, som løber langs Båring Vig, og hun kan godt huske tiden med ishus på stranden.

- Dengang var der fyldt med folk hernede, siger hun og fortæller, at det efterhånden er rigtig mange år siden, der for alvor har været fyldt med mennesker forenden af Molevej.

Krabber er godt

I vandkanten står Rune Milling fra Næstved med sin datter på syv, Louise. Louise har et fiskenet i hånden og blikket stift rettet mod den krabbe, der kravler rundt dernede. De to er ret enige om, at krabber i vandkanten ikke tæller ned, når en strand skal bedømmes. Tværtimod. Så længe krabberne ikke er alt for store.

- Vi skulle egentlig på camping ved Vesterhavet, men vi kunne simpelthen ikke vente med at komme afsted. Så vi tog afsted lidt før og har brugt et par dage på campingpladsen her, fortæller Rune Milling og tilføjer:

- Det er bestemt ikke sidste gang, vi kommer forbi Fyn. Udsigten fra bakken oppe bagved er jo mindst lige så god som ved Gardasøen.

Om en times tid triller Rune Milling og resten af familien den nyindkøbte campingvogn mod Jylland, men først skal der fanges lidt flere krabber og dyppes flere tæer.

Bedst i avisens test: Vandhunde fra nær og fjern er vilde med stranden forenden af Molevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce