Bedre adgang til natur- og kystområder

Det nye byråd har en opdateret kommuneplan at styre efter. Pr-foto

Bedre adgang til natur- og kystområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommuner i Trekantsområdet skal have mere sammenhængende natur.

Middelfart: I den nye kommuneplan - Kommuneplan 2017 - som netop er vedtaget af Middelfart Byråd, ser meget ud som for fire år siden. Men noget af det, der er særligt fokus på i den nye kommuneplan, er forbedring af adgang og kvalitet i Trekantområdets sammenhængende natur- og kystområder. I Middelfart Kommune drejer det sig om Ejby og Kingstrup Mose, "bjergene" nord for Brænde Ådal og kystlandskabet ud til Lillebælt, nævnes det i en pressemeddelelse. 

Vedtagelsen skete på det næstsidste møde i det nuværende Middelfart Byråd. Den omfattende plan er nu klar til det kommende byråd som grundlag for arbejdet med at udvikle Middelfart Kommune som et godt sted at leve, arbejde, uddanne sig, drive virksomhed og være turist i, skriver kommunen videre i pressemeddelelsen.

Kommuneplanen, der revideres hvert fjerde år, handler om de fysiske rammer i kommunen. Planen fastlægger blandt andet, hvor der skal være boliger og erhvervsbyggeri, hvordan byerne kan udvikle sig, og hvordan balancen skal være mellem benyttelse og beskyttelse af natur og landskaber.

Naturpark Lillebælt er også skrevet ind i kommuneplanen med et mål om, at naturparken etableres og udvikles i samarbejde med lodsejere og interessenter på frivillig basis.

- Vi er utrolig glade for samarbejdet med de andre kommuner, interessenter og lodsejere om naturparken. Alle krav fra Friluftsrådet til en Dansk Naturpark er nu opfyldt, og vi ser frem til at høre fra Friluftsrådet, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Kommuneplanen var i offentlig høring i forsommeren, og der kom 27 høringssvar - fra borgere, lokaludvalg, organisationer og myndigheder. 

I høringen gjorde Erhvervsstyrelsen indsigelse mod udlæg af et nyt erhvervsområde i den østlige udkant af Middelfart, mellem motorvejen og Aulbyvej. Indsigelsen blev siden trukket tilbage.- Det skete efter en længere dialog, hvor vi fik overbevist dem om, at det er mest hensigtsmæssigt at få Middelfarts erhvervsområde ført helt ud til Aulbyafkørslen, nævner borgmesteren. /EXP

Bedre adgang til natur- og kystområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce