Bankospil overlever rygeforbud


Bankospil overlever rygeforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rygerne erstattes af ikke-rygere ved de ugentlige bankospil i Lillebæltshallerne

MIDDELFART: Formanden for MG&BK's Støtteforening Henning Zederkof fik ikke ret i sine bange anelser, da han sidste år forudså, at det nye rygeforbud i Lillebæltshallen ville lukke de ugentlige bankospil.

På støtteforeningens generalforsamling kunne formanden nemlig konstatere, at foreningens overskud er øget fra 95.000 til cirka 100.000 kroner i seneste regnskabsår, som sluttede 31. maj.

- Banko er jo traditionelt forbundet med rygning. Og jeg frygtede virkelig, at rygerne ville blive væk i så stort tal , at vi måtte opgive vores vigtigste indtægtskilde. Men det har vist sig, at de frafaldne rygere i stor udstrækning er blevet erstattet af ikke-rygere. Så på en hel sæson tror jeg ikke, vi har mistet mere end 250 spillere svarende til omkring 10 procent, fortæller Henning Zederkof, der har været med fra bankospillenes start på Kongebrogaarden i 1963 og formand for støtteforening siden 1973.

At overskuddet er øget trods færre bankospillere skyldes, at den enkelte bruger flere penge.

- Mange køber i dag plader for 80 kroner, hvor det tidligere var normalt kun at ofre 40 kroner på bankoplader, siger Henning Zederkof.

MG&BK's Støtteforening blev stiftet af Bent Ove Hansen, der også er arkitekten bag fodboldklubbens helt store guldæg, Rock Under Broen. Gennem tiden har støtteforeningens bankospil kastet flere millioner kroner af sig til fodboldungdommen på Færøvej.

Bedst var det i 1990'erne, hvor man også holdt tv-bingo med årlige overskud på over en million kroner.

60.000 til ungdommen

De senere år har de unge fodboldspillere fået omkring 60.000 kroner årligt plus det løse, når de har søgt om ekstra tilskud til forskellige rekvisitter.

Foreningen har i dag en formue på en halv million kroner.

Den afvikler 33 bankospil hvert vinterhalvår i Lillebæltshallen. Sæsonen starter igen 7. september

- Det er vigtigt at have lidt på kistebunden, hvis vi skulle få en eller anden skør idé en dag, siger Henning Zederkof, der fortsatte på formandsposten efter generalforsamlingen.

Eneste udskiftning var Jørgen Levinsen, som blev erstattet af Jan Juul.

Bankospil overlever rygeforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce