Bæredygtigt: Elever lærer om klimavenlig mad

Spørgsmål om klima skal indgå i undervisningen. Pr-foto

Bæredygtigt: Elever lærer om klimavenlig mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeskolerne får deres eget klimalaboratorium.

Middelfart: Hvis vil vi gøre noget for at forbedre klimaet, spiller maden en stor rolle. Og det bliver et af projekterne nu, hvor folkeskolerne i Middelfart har taget taget hul på Middelfart Kommunes klimaprojekt "Klimalaboratoriet - læring." Gennem undervisningsforløb, der tager udgangspunkt i konkrete og aktuelle klimaproblematikker, skal elever og lærere blive mere klimabevidste, samtidig med at de udvikler idéer, der forhåbentlig kan gavne både skoler og andre steder i kommunen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det bliver på Vestre Skole, projektet kigger på fødevarer. De kommende måneder skal eleverne arbejde på idéer, der kan gøre kosten mere klimavenlig. Det betyder, at sundhed og læring kommer til at spille sammen, og det glæder social- og sundhedsudvalgsformand Kaj Johansen (S):

- Det er et spændende projekt, hvor der både arbejdes med fysisk og mental sundhed. Det er gode forudsætninger for indlæring og trivsel. Der arbejdes med at tage ansvar for fremtiden og den nære udvikling, vi alle har indflydelse på. Jeg ser frem til resultaterne af samarbejdet mellem fagpersoner, virksomheder og elever, siger han. På Lillebæltskolen er emnet ikke valgt endnu, men der var ingen mangel på idéer, da Middelfart Kommunes klimachef, Morten Westergaard, var på besøg for at skyde projektet i gang.

Regnvand i toiletter

En brainstorm blandt eleverne affødte blandt andet idéer, der handlede om, hvordan Lillebæltskolen kan formindske sit varmeforbrug eller anvende regnvand i skolens toiletter.

- Vi kommer i hvert fald til at arbejde med, hvordan vi kan gøre skolen mere klimavenlig, men hvad det mere specifikt kommer til at handle om, finder vi først ud af, når eleverne har valgt en retning, de vil i, fortæller lærer på Lillebæltskolen Lotte Draugaard Jensen.

På andre skoler i kommunen bliver der arbejdet med blandt andet affaldssortering og permahaver, der er et koncept, der går ud på, at alle planter i en have skal gøre nytte for jorden. /EXP

Bæredygtigt: Elever lærer om klimavenlig mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce