Bæredygtige lokalsamfund - vil du være med til at udvikle dem?


Bæredygtige lokalsamfund - vil du være med til at udvikle dem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som en del af kommunens nye politiske indsats for at skabe en bæredygtig byudvikling i alle lokalsamfundene - små som store byer i kommune, søger den tre borgerrepræsentanter til at være del af en styregruppe.

Nordvestfyn: "Drivkraften og energien til at skabe udviklingen sammen - borgere, virksomheder, foreninger, institutioner og byråd - skal findes i de lokale fællesskaber". Det mener i hvert fald Middelfart Byråd, som ønsker at styrke udviklingen i store og små byer med ny politisk indsats for bæredygtig byudvikling - og i den forbindelse søger den tre borgere, der ønsker at tage del i styregruppe, som stables på benene til at drive indsatsen.

- Kommunen er os, der bor her, og derfor skal vi sammen udvikle den til et endnu bedre sted at bo og leve. Udviklingen af kommunens små og store byer kan ikke ske fra byrådssalen alene. Den skal ske med udgangspunkt i virkeligheden og sammen de mennesker, der bor her, fortæller borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Har man dog ikke tid til arbejdet i en styregruppe, vil der i løbet af de næste par år blive igangsat en proces for hvert lokalsamfund på et niveau, hvor alle har mulighed for at byde ind, så lokale borgere, virksomheder, foreninger og lokaludvalg kommer til at arbejde sammen med kommunen om at formulere en konkret plan, der skal sikre bæredygtig udvikling af netop deres by eller landsby med afsæt i stedets kvaliteter og potentialer.

- Lokalsamfundene i Middelfart Kommune har allerede i dag udviklingsplaner, som tegner en retning for hvert område. Med den nye indsats tilfører vi ekstra fokus, energi og ressourcer til processen gennem lokale udviklingsgrupper, uddyber borgmesteren.

Bæredygtig byudvikling
I maj drøftede byrådets medlemmer bæredygtig byudvikling med lokaludvalgene, og i juni vedtog Byrådet at gå i gang med den nye "Indsats for bæredygtigbyudvikling i alle lokalsamfund - 2025".Målet er blandt andet at skabe en aktiv udviklingsdagsorden for alle lokalsamfund, styrke lokale fællesskaber mellem mennesker og kommunale institutioners rolle som dynamo for lokal udvikling samt udvikle alle lokalsamfund til endnu bedre steder at bo og leve.

I august nedsættes derfor en styregruppe med politikere og borgere, og efterfølgende vil arbejdet i de enkelte lokalområder gå i gang ved, at man nedsætter lokale udviklingsgrupper. Der vil i den forbindelse blive sat ressourcer af til at hjælpe med arbejdet i lokalområderne.

Alle lokalsamfund, der ønsker det, har nye udviklingsplaner inden udgangen af 2021.

Læs mere om indsatsen og styregruppen på kommunens hjemmeside.

Bæredygtige lokalsamfund - vil du være med til at udvikle dem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce