Autocampister får ret: Kommune bøjer sig efter boksekamp om p-regler

Byrådet i Middelfart måtte mandag aften bøje sig for Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en sag om parkeringsregler. Foto: Daniel Kofoed.

Autocampister får ret: Kommune bøjer sig efter boksekamp om p-regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune må rette ind efter tovtrækkeri med de statslige myndigheder om parkeringsregler.

Nordvestfyn: Det er en sag, der både har været forbi Ankestyrelsen og senest Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Og nu ser den ud til at nå sin ende, da Middelfart Kommune bøjer sig efter en boksekamp på ord om en enkelt formulering i kommunens såkaldte parkeringsbekendtgørelse.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) konstaterede på mandagens byrådsmøde, at det drejede sig om en sag om autocampere og deres overnatningsmuligheder, hvor man tidligere på året forsøgte at rette ind efter en afgørelse fra Ankestyrelsen.

- 4. marts har vi ændret på bekendtgørelsen, så det ville være lovligt at overnatte på en parkeringsplads, men vi fastholdt, at det stadig skal være ulovligt at overnatte på trafikerede veje af hensyn til trafiksikkerheden, forklarede borgmesteren.

Men den gik ifølge ministeriet ikke, som har svaret Middelfart Kommune, at formuleringen er i strid med færdselsloven.

Selv om kommunen ifølge ministeriet har haft kendskab til ministeriets udlægning i snart tre år, så er det altså først nu, at man retter ind.

- Vi indstiller, at vi tager ministeriets udlægning til efterretning, og vi er enige om at være lovlydige i denne sag også, bemærkede borgmesteren.

- Ingen praktisk betydning

Det er foreningen Danmarks Frie Autocampere, der i sin tid har klaget over, at en række kommuner ikke har fulgt færdselslovens ordlyd.

Vej- og trafikchef Uffe Høybye fortæller, at trætte trafikanter ifølge færdselsloven må sove i bilen i op til 48 timer, så man sikkert kan føre køretøjet videre.

Det er en færdselsregel, som blandt andre autocampister benytter sig af, og som Middelfart Kommune gerne vil undgå på visse strækninger.

Derfor har man ifølge vej- og trafikchefen ændret i formuleringen flere gange.

- Vi synes grundlæggende, at det er uhensigtsmæssigt. Men det hjælper jo ikke noget, hvis vi ikke har hjemmel til det, siger vej- og trafikchefen, der understreger, at kommunen generelt ikke er plaget af autocampere, der holder til gene på diverse strækninger.

- Det har ingen praktisk betydning. Det er ret sjældent, at vi har parkerede biler, som køres ned, siger han.

Autocampister får ret: Kommune bøjer sig efter boksekamp om p-regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce