I fem år stjal en ansat fra beboere på bostedet Vestbo. Nu får beboerne deres penge tilbage

Middelfart: Et halvt år skulle der gå, fra en tyverisag på bostedet Vestbo blev opdaget til, at beboerne fik deres penge retur.

Over en periode på fem år hævede en nu tidligere ansat på uretmæssigt grundlag beløb fra i alt seks beboeres opsparingskonti. I kølvandet på, at Fyens Stiftstidende skrev historien i september anmeldte Mette Heidemann, social- og sundhedsdirektør i Middeldfart Kommune, sagen til politiet.

Torben Bjørnlund, leder af Vestbo havde i første omgang ikke foretaget sig skridt i den retning. Han var taget på ferie. Reaktionen fra de pårørende var, at de så hurtigt som muligt ønskede at få trevlet sagen op og blandt andet få de penge tilbage, som den ansatte havde stjålet.

Det sker i næste uge. Hvor mange penge, der er tale om, indgår som en fortrolig del af politirapporten, men i efteråret hed det sig, at det samlede beløb var omkring 65.000 kroner. Der er netop holdt individuelle møder med de pårørende, hvor de blandt andet fik forklaret hvorfor, sagen har trukket i langdrag.

Derfor trak sagen ud

Det skyldes ikke mindst, at den bankfilial, hvor beboerne havde deres opsparing stående, i mellemtiden var lukket. Resultatet var, at det revisionsfirma, som kommunen havde bedt kulegrave sagen, måtte gå andre og mere langsommelige veje for at komme i besiddelse af de relevante kontoudtog.

Mette Heidemann anfører, at hun fra dag ét har ønsket at danne sig et fyldestgørende overblik over hændelsesforholdet, og derfor blev revisionsfimaet bedt om at granske hævninger fem år tilbage i tiden. For at udelukke, at der var tale om mere organiseret tyveri blev firmaet ydermere sat til at foretage stikprøvekontrol rundt på Vestbos andre bosteder.

Konklusionen er, at der er var tale om et enkeltstående tilfælde. Den ansatte, der forhold Vestbo umiddelbart efter, at hun var blevet opdaget, havde været ansat i mange år og havde et nært forhold til flere af de beboere, hvis penge hun tog. Der er gået et halvt år, og det ligger Mette Heidemann på sinde, at pengene betales tilbage nu, og det sker derfor så også inden, at der eventuelt rejses en sigtelse mod kvinden.

- Det havde selvfølgelig været dejligt, hvis vi havde fået dækket beløbet. Om det sker på et senere tidspunkt, eventuelt efter en dom, må vi se. Lige nu er det vigtigst, at beboerne får deres penge tilbage, siger Mette Heidemann.

  • Af: