Fem ansøgere er udvalgt til første samtalerunde - og trafik- og vejchef Uffe Høybye forventer, at Kaare Baks afløser tiltræder 1. april.

Middelfart: 41 mænd og fire kvinder har søgt stillingen som havnefoged i Middelfart efter Kaare Baks pludselige fritstilling i november sidste år. Det oplyser kommunens trafik. og vejchef Uffe Høybye, der nu har udvalgt fem til den første samtalerunde med tilhørende test i næste uge. De fem er alle mænd.

- Men der ligger nu ikke noget kønspolitisk i det. Vi har taget dem, vi synes, var mest kompetente ud fra beskrivelserne i deres ansøgninger, fortæller Uffe Høybye.

130 ansøgere sidst

Kaare Bak blev for otte år siden ansat blandt 130 ansøgere.

- Forskellen på de 45 ansøgere i dag og de 130 dengang, afspejler forskellen på arbejdsmarkedet, arbejdsløsheden er meget lavere i dag, siger Uffe Høybye.

Blandt de fem udvalgte går to videre til en afsluttende samtale sidst i februar, og kommunen forventer at den nye havnefoged kan tiltræde 1. april.

Uffe Høybye har under Kaare Baks fravær haft ansvaret for driften af de kommunale havne med hjælp fra en medarbejder fra entreprenørafdelingen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.