Amtet sætter farten ned på Assensvej


Amtet sætter farten ned på Assensvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HYLLEHØJ: Svenstrup-forældre fik konkrete resultater med hjem fra møde

SKRILLINGE: Det lykkedes at dysse de oprørte sind ned, da der i går var møde mellem forældre til Svenstrup-børn og repræsentanter fra skole, amt, kommune og politi på Hyllehøjskolen.

Forældrene fra Svenstrup mener, at skolens ledelse gør for lidt for de børn, der hver dag må krydse Assensvej for at komme i skole på Hyllehøjskolen. Senest er en 10-årig dreng fra Svenstrup blevet livsfarligt kvæstet, da han ville krydse Assensvej.

Forældrene har derfor henvendt sig til borgmesteren for at klage over skoleledelsens manglende handling.

Og deres klager blev tilsyneladende hørt.

- Det var et meget positivt møde, sagde forældrerepræsentant Connie Møller.

Amtet lovede i samarbejde med politiet, at hastigheden over en strækning på cirka 700 meter foran skolen vil blive sænket til 70 kilometer i timen først i det nye år. Desuden vil amtet etablere 25 meter fortov på den modsatte side af Svenstrup, så børnene kan gå tørskoet ved siden af vejen.

Ingeniør Mogens Sørensen fra Fyns Amt gjorde desuden opmærksom på, at skolen har pligt til at have en skolepatrulje ved Assensvej, så længe amtets gule skole-trafiklys står ved skolen. I modsat fald vil amtet fjerne trafiklyset fra Assensvej.

Kniven på struben

Skoleinspektør Niels Ditlevsen var forud for mødet ikke vidende om en sådan aftale. Der har derfor ikke været skolepatrulje på Assensvej siden 1991.

- Vi har fået kniven på struben af amtet, og det må vi se at få løst, sagde borgmester Steen Dahlstrøm.

Han foreslog, at skolen sammen med kommunen hurtigst muligt finder en ordning, hvor for eksempel en pedelmedhjælper eller en efterlønner bliver betalt for at stå ved Assensvej hver morgen for at hjælpe Svenstrupbørnene over den farlige vej.

Der blev desuden nedsat et hurtigtarbejdende udvalg, der skal komme med forslag til, hvordan sikkerheden på Assensvej i øvrigt kan forbedres i fremtiden.

- Der er jo planlagt, at der skal bygges 500 nye boliger ved Svenstrup i de kommende år. Så der er ingen tvivl om, at flere skolebørn skal kydse Assensvej i fremtiden, sagde Steen Dahlstrøm.

Amtet sætter farten ned på Assensvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce