Affalds-indsamling bliver fleksibel


Affalds-indsamling bliver fleksibel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

J. Buch & Sønner I/S skal køre skrald i både Nørre Aaby og Ejby fra næste år. Folk kan selv vælge, hvor ofte affaldet skal hentes

NORDVESTFYN: De har gjort det i snart 25 år for borgerne i Nørre Aaby - og nu skal de også samle skraldet ind hos alle dem, der bor i den gamle Ejby Kommune.

J. Buch & Sønner I/S fra Nørre Aaby vandt licitationen om at køre borgernes affald væk og fortrænger dermed Meldgaard, der senest har haft opgaven i Ejby.

Og der er lagt op til en mere fleksibel løsning på indsamlingen af affald.

Som det er i dag, bliver Nørre Aaby-spandene tømt en gang om ugen, mens det er hver 14. dag i den tidligere Ejby Kommune.

Fra nytår kan borgerne selv vælge, om spanden skal tømmes hver 14. dag eller en gang om ugen.

- Men det bliver selvfølgelig dyrere, hvis skraldet skal hentes på ugebasis, siger Ove Andersen (S), der er formand for Miljø- og Forsyningsudvalget.

- Generelt bliver det en mere fleksibel ordning, hvor man også kan vælge, om man vil have et stativ med en pose eller en spand stående, siger han.

Hos J. Buch & Sønner I/S glæder de sig til opgaven.

- Vi skal ansætte to mand mere og skal også have en bil mere at køre med. Vi har kørt i Nørre Aaby rigtig længe, så da kontrakten løb ud, besluttede vi os til at gå efter en ny aftale, selv om vi nu får et noget større område med, siger Berit Buch fra virksomheden, der i øjeblikket har 12 mand ansat.

Hvad angår den eksakte pris for borgerne, kan Ove Andersen endnu ikke sige noget konkret.

- Nu er licitationen overstået, og så skal forvaltningen i gang med at regne, siger han.

Teknik- og Miljøforvaltningen har anvendt ingeniørfirmaet Grontmij Carl Bro som rådgiver, og det var J. Buch og Sønner, der afgav det billigste tilbud på indsamlingen.

I den vestlige del af kommunen (tidligere Middelfart Kommune) fortsætter Middelfart Kommunes Renovationsvæsen med at indsamle dagrenovation efter nytår.

Affalds-indsamling bliver fleksibel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce