Nordvestfyn: Middelfart Sygehus er lukningstruet grundet spareplaner i Region Syddanmark. Men det får ikke de berørte i kommunen til at opgive kampen.

Således meldte Røntgenafdelingen på sygehuset sig torsdag sig i kampen med et fællesbillede, hvor samtlige medarbejdere holder den nu famøse kampagne-folder fra kommunen "Bevar Middelfart Sygehus".

- Den offentlige debat har hidtil drejet sig meget om de 27.000 patienter, som hvert år bliver behandlet på rygafdelingen på Middelfart Sygehus. Men der findes faktisk en større afdeling på sygehuset, nemlig røntgen, siger radiograf Charlotte Poulsen.

- Vi er 28 radiografer og otte sundhedshjælpere og læger, der hvert år foretager 44.000 undersøgelser på 36.000 patienter fra Fyn og Jylland. Så vi føler os noget oversete og melder os derfor selv i kampen nu, fortsætter hun.

Røntgenafdelingen på Middelfart Sygehus fungerer bl. a. som såkaldt åbent knogleambulatorium for samtlige praktiserende læger på Fyn vest for linjen fra Bogense, Odense og Svendborg.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
3
Folkemøde mod lukning af fødegang

Folkemøde mod lukning af fødegang

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Sundhedsplejerske imod spareforslag