Ærlig udstilling på vej


Ærlig udstilling på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandes og Bindesbøll-udstillingen på Clay erstattes af Fulby-keramik gennem 50 år

Middelfart: I næste uge pakkes åbningsudstillingen af Brandes og Bindesbøll "Bånd & Brud" på Clay sammen.

Den erstattes af keramik i en helt anden genre.

Det er Hans og Birgitte Börjesons Fulby-keramik, der får lov at fylde pladsen ud.

Brandes og Bindesbøll har været et stort tilløbsstykke, men direktør for Clay Pia Wirnfeldt mener ikke, at det er den udstilling, der alene har trukket 40.000 besøgende til.

- Brandes og Bindesbøll har trukket godt, men vi har en bred vifte af oplevelser. Nu vil vi gerne vise, hvad der sker i samtidskeramikken. Et halvt år er en god visningsperiode, og det var en kæmpe satsning og helt unikt at få lov at sætte de to kunstnere sammen her og at få lov at låne så fine private værker. Det er den største private samling af Bindesbøll i verden, forklarer hun.

Fra klump til kande

Der er ingen grund til at tro, at færre skulle have lyst til at besøge Clay i fremtiden, mener Pia Wirnfeldt.

- Vi glæder os til den kommende udstilling. Nu sadler vi om og kan præsentere to meget anerkendte keramikere. Det bliver en retrospektiv udstilling fra to meget virksomme ildsjæle gennem 50 år. Den vil vise fascinationen af materialet ærligt og rent, og man kan læse arbejdsprocessen i værket. Derfor hedder udstillingen "Hånden på hjertet". Vi laver også en film om fremstillingen af en Fulby-kande lige fra en klump ler til en kande, siger Pia Wirnfeldt, der har ambitioner om at holde "gryden i kog" og fastholde det høje antal af besøgende.

Ærlig udstilling på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce