Ældre glat igennem kørekursus

På instruktørens kommando klodser Else Clausen sin Toyotas bremser og kæmper for at bevare kontrollen. Hun var i går med 54 andre og Middelfart Politi på køreteknisk anlæg Fyn i Ellested. FOTO: HANS ØSTERGAARD

Ældre glat igennem kørekursus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GLATIS: Tryghed i trafikken var formålet, da 55 ældre i går var på køreteknisk anlæg.

NORDVESTFYN: Else Clausens højrefod hviler tungt på speederen i hendes grå Toyota Corolla. Hun har netop fået grønt lys til at køre ind på den glatte bane på køreteknisk anlæg i Ellested på Østfyn. Else Clausen deltog i går i den praktiske del af kurset Ældres tryghed i trafikken sammen med 54 andre borgere i alderen 65 til 90 år fra Middelfart, Nørre Aaby og Ejby.

En politimands stemme skratter i radioen, som er spændt på sikkerhedsselen. Instruktøren beder den erfarne Middelfartbilist Else Clausen bremse og rette op. Else Clausen parerer ordre, og Toyotaen begynder at glide fra side til side. Sekunderne efter kæmper Else Clausen alt, hvad hun lige har lært for at få den hårdt pressede bil, der allerede engang har været en tur ind over græskanten, på ret køl.

- Min arme bil, udbryder Else Clausen med et smil.

Det er 40 år siden, Else Clausen fik sit kørekort. Nu skal det snart fornyes. Derfor er Else Clausen med på det kursus, som ældrerådene, Fyns Amt og Middelfart Politi med flere har arrangeret for første - men ifølge vicepolitikommissær Carsten Rehr forhåbentlig ikke sidste gang. Formålet med kurset er at nedbringe ulykker, hvor ældre er impliceret.

- Det er ikke fordi, de er specielt farlige. Trafikken ændrer sig, så vi har også lavet teori for dem, siger Carsten Rehr, der mener, en del har overskredet en grænse.

Behagelige er snurreturene på glatbanen i hvert fald ikke, synes Else Clausen. Men det er rart at prøve bilen af.

- Det vi lærer mest af er at køre her. Men vi skal jo også kende tavlerne, siger hun.

- Det, jeg er mest bange for, tror jeg slet ikke, vi skal. Det er parallelparkering. Det har jeg ikke brugt, siden jeg fik kørekort, siger Else Clausen og trykker speederen i bund.

Ældre glat igennem kørekursus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce