Ægtepar lå og sov: Tyve smadrede glasdør med en flise - de ville have fat i kostbar stol

Stolen, som sent fredag aften blev stjålet ved et indbrud i en villa på Strandvejen i Strib, er samme type, som de to stole der ad to omgange blev stjålet på Falsled Kro - de ses her til højre på billedet. Stolen koster som ny cirka 35.000 kroner. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Ægtepar lå og sov: Tyve smadrede glasdør med en flise - de ville have fat i kostbar stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En større, grålig bil er indtil videre Fyns Politis eneste spor i en sag om indbrud i en villa i Strib fredag aften. Et ægtepar blev vækket af tyve, der smadrede en glasdør med en flise.

Har du set en grålig bil af typen SUV, pick-up eller stationcar i eller i nærheden af Strib fredag aften omkring klokken 22.30, vil Fyns Politi gerne høre fra dig. Klokken 22.38 modtog politiet en anmeldelse om indbrud fra et ægtepar, som netop var blevet vækket af støj i deres hus på Strandvejen i Strib.

- Manden og konen lå og sov, da de pludselig blev vækket. Det var en knækflise, som var blevet kastet gennem en glasdør i villaen, siger vagtchef hos Fyns Politi Hans Jørgen Larsen.

Parret nåede ikke at komme ned i stueetagen, før tyvene var stukket af - medbringende en jagtstol designet af Børge Mogensen.

- Det er det eneste, de når at få med. Manden ser dem køre fra stedet i en større, grålig bil - muligvis en SUV eller en pickup eller stationcar. De kører i nordlig retning, og hvis nogen har bemærket en større bil i området, vil vi gerne høre om det, siger vagtchefen.

Oplysninger om indbruddet i Strib kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Stjålet to gange fra Falsled Kro

Jagtstolen, som Børge Mogensen designede i 1950, koster som ny cirka 35.000 kroner. Det var to stole af denne type, som i marts 2016 blev stjålet på Falsled Kro.

Stolene, som havde stået i kroens pejsestue siden åbningen i 1971, havde dog en betydeligt større værdi, fordi de var fremstillet, inden modellen blev sat i serieproduktion.

De stjålne stole var forsikret for 350.000 kroner, men det lykkedes Fyns Politi at finde stolene i forbindelse med en ransagning i juni 2016.

Glæden ved at få de to stole tilbage varede dog ikke længe, for en nat i begyndelsen af november samme år trængte to hætteklædte mænd ind på Falsled Kro og forsøgte at stjæle stolene.

Flere tjenere forsøgte at standse mændene, som brugte en af stolene til at slå ud efter en af tjenerne. Derved brækkede benene af stolen. Det lykkedes mændene at slippe af sted med den anden stol, men den blev senere fundet smadret.

Ægtepar lå og sov: Tyve smadrede glasdør med en flise - de ville have fat i kostbar stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce