Nordens stærkeste åbent vand-svømmere samles til åbne nordiske mesterskaber i Middelfart i weekenden.

Middelfart: Den kommende weekend vil der være ekstra meget aktivitet på Middelfart Marina, når nogle af Nordens stærkeste åbent vand-svømmere møder op for at dyste i hele to mesterskaber på flere distancer.

Således vil hele den danske åben vand-elite være tilstede i Middelfart lørdag og søndag for enten at konkurrere om nordiske top-placeringer eller om de danske mesterskabstitler. Det er Dansk Svømmeunion, der i et samarbejde med Trekantområdet Danmark og Middelfart Kommune, står bag begivenheden.

- Vi ser en tydelig voksende interesse for konkurrencesvømning i åbent vand både nationalt og internationalt. At kunne bruge vores smukke og rene natur til sportsbegivenheder som konkurrencesvømning i åbent vand er noget, som vi ser et stort potentiale i, siger Steen Dahlstrøm (S), der er borgmester i Middelfart og næstformand i Trekantområdet Danmark, i en pressemeddelelse.

Spænding i vandet

På det sportslige plan bliver der spænding for publikum på land. Forsvarende nordisk mester i fem kilometer åbent vand, danske Peter Mandrup Madsen, stiller til start i Middelfart på distancen på lørdag. Samme dansker stiller ligeledes op i NM på distancen 10 kilometer, hvor det sidste år blev til en tredjeplads ved tilsvarende mesterskaber i Estland.

På damesiden stiller sidste års NM-vinder på fem kilometer distancen, danske Emma Wael, ikke til start. Det åbner derimod op for spændende muligheder for sidste års sølv- og bronzevindere i konkurrencen, Lærke Toft Ruby og Jackie Gade. De får dog uden tvivl kamp til stregen af flere af løbets deltagere - heriblandt svenske Ellen Olsson.

Lørdag går den første start til fem kilometer for herrer klokken 10 og søndag er første start klokken ni. /EXP